Ahmet Davutoğlu yarın yemin edecek   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-04-2009 (15:30)   Son Mesaj: 05-04-2009 (15:30)    Cevap: 0    Gösterim: 600  

    05-04-2009

    Ahmet Davutoğlu yarın yemin edecek

    Bakanlar Kurulunun Meclis dışından tek üyesi olan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, yarın TBMM Genel Kurulunda and içecek.


    Davutoğlu, and içerken, anayasanın 81. maddesine göre, ''Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; büyük Türk Milleti önünde namusum ve şerefim üzerine and içerim'' diyecek.

    Ahmet Davutoğlu, anayasa hükmü gereğince bakanlık sıfatını taşıdığı sürece, milletvekillerinin tabi olduğu kayıt ve şartlara uymakla yükümlü tutulacak, TBMM üyeleri gibi ödenek ve yolluk alacak. Davutoğlu, ayrıca, yasama dokunulmazlığına da sahip olacak.

    TBMM Genel Kurulunda Meclis dışından bakan olarak and içen son kişi Devlet Bakanı Kemal Derviş olmuştu. Başbakan Bülent Ecevit'in kabinesinde yer alan Derviş, 13 Mart 2001'de Genel Kurulda and içmişti.

    -GRUP BAŞKANVEKİLLERİ-

    AK Parti'nin yarın yapılacak TBMM grup toplantısında, Sadullah Ergin'in Adalet Bakanı, Nihat Ergün'ün de Sanayi ve Ticaret Bakanı olması nedeniyle boşalan iki Grup Başkanveklliği için seçim yapılması bekleniyor.

    Grup toplantısının kapalı bölümünde, yapılacak seçim öncesinde milletvekilleri doğrudan adaylığını açıklayacak veya başka milletvekilleri tarafından aday gösterilebilecek. Gizli oylama sonucunda en çok oyu alan iki milletvekili AK Parti'nin yeni Grup Başkanvekili olacak.




    Ahmet Davutoğlu yarın yemin edecek Yorumları