Obama'dan 'domuz' sansürü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-03-2009 (15:10)   Son Mesaj: 05-03-2009 (15:10)    Cevap: 0    Gösterim: 705  

    05-03-2009

    Obama'dan 'domuz' sansürü

    ABD Başkanı Barack Obama, ölümlere yol açan griple ilgili açıklamalarında 'domuz gribi' yerine, H1N1 ifadesini kullanmayı tercih ediyor.

    Birçok kişinin ölümüne neden olan domuz gribi, Amerika'da domuz çiftliklerini vurdu. Domuz eti satışlarında düşüş yaşanan ülkede, bu durumun üreticilere daha fazla zarar vermemesi için farklı bir önlem alındı.

    Domuz gribi yerine H1N1 kullanılmasının daha doğru olacağı ifade ediliyor. Bu görüşe destek verenlerden biri de ABD Başkanı Obama. Obama, göreve başlamasının 100. gününde düzenlediği basın toplantısında ağzına, 'domuz gribi' ifadesini hiç almadı. Sürekli olarak H1N1 diyen Obama, haftalık açıklamasında da bu yaklaşımına devam etti. Amerikan televizyonlarında da Obama'nın domuz kelimesini kullanmamasına dikkat çekildi.

    OBAMA: "UZMANLAR ENDİŞELİ"

    Öte yandan Obama, haftalık açıklamasında sadece domuz gribine değindi. Virüsten dolayı ABD'de sadece bir can kaybı olduğunu söyleyen Obama, ancak uzmanların hastalığın yayılmasından endişe ettiklerini belirtti. Virüslü mücadele için federal kaynakların da kullanıldığını vurgulayan Obama, virüsün ABD'de en az 19 eyalette görüldüğünü, ancak ölümlere yol açmadığını belirterek, "Bunun neden böyle olduğunu bilemiyoruz. Ancak bu nedenle, virüs daha kötü bir hal almadan gerekli tüm önlemleri alıyoruz" dedi.

    Grip vakalarına rastlanan okulların belirli bir süre tatil edilmesi yönündeki uyarıları hatırlatan Obama, virüs kapan çalışanlara hastalık izni verilmesi, daha fazla okulun kapanması durumunda çocukların evde tutulması, hastalıklı kişilerin virüsün yayılmasını önlemek adına ellerini yıkamaları ve maske takmaları çağrısında b ulundu.

    Bilim adamlarının virüs hakkında her gün yeni bir şey öğrendiğini kaydeden Obama, "Virüsü tedavi etmek ve daha geniş bir alana yayılmasını önlemek için gerekli tüm kaynakları araştırmaya devam edeceğiz. İyi haber, H1N1 virüsü şu anki haliyle, eldeki imkânlarla yenilebilir." diye konuştu. Obama, virüslü mücadele için Kongre'den 1,5 milyar dolar da kaynak istediğini hatırlattı. (CİHAN)




    Obama'dan 'domuz' sansürü Yorumları