'Osman'la konuştum, AK Parti...'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 05-03-2009 (15:10)   Son Mesaj: 05-03-2009 (15:10)    Cevap: 0    Gösterim: 504  

    05-03-2009

    'Osman'la konuştum, AK Parti...'

    İkinci Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan belgelere göre Ferda Paksüt'ün yaptığı sadece 2 telefon görüşmesi bile "pes artık" dedirtiyor.

    Osman Paksüt’le ilgili kayıtların en çarpıcısı eşiyle birlikte İzmir’e giderken, Ergenekon soruşturmasında aranan Turhan Çömez’le yaptığı görüşme.

    Kapatma davasını konuşuyorlar

    Ferda Paksüt arabada telefonunun speaker’ını açıyor ve Osman Paksüt konuşmaya dahil oluyor. Konuşmada Anayasa Mahkemesi’nin AKP’ye açtığı kapatma davasında raportör Osman Can’ın raporu ile ilgili olarak Ferda Paksüt, “Ama biz ortalığı karıştırmak için öyle şeyler yapıyoruz ki biraz karışsın şimdi, raportörün raporu öyle diye basında çıkarsa bunlar iyice rahatlar” diyor. Osman Paksüt ise, “Bak yani kesinlikle böyle işte, ret yönünde iddianamenin iadesi gerekli görüşü bildirildi denirse iyi karışır” yorumunu yapıyor.

    Dış ses olarak Osman Paksüt

    Arabada yapılan telefon konuşmasının yanı sıra Osman Paksüt eşiyle markette alışveriş yaparken Ferda Paksüt’ün gazeteci Ersin Bal ile yaptığı konuşmaya dışarıdan yaptığı yorumlarla dahil oluyor. Osman Paksüt Anayasa Mahkemesi üyesi Serruh Kaleli’nin kapatma davası kararı sırasında ara istediğini belirterek “Bi 10 dakika düşünmem lazım dedi” ifadelerini kullanıyor.

    “Osman’la konuştum kapanmamış”

    İkinci Ergenekon iddianamesinin ekleri arasında yer alan başka bir belgede ise Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt’ün eşi Ferda Paksüt, CHP Milletvekili Yılmaz Ateş’le konuşurken dinlemeye takılıyor. Paksüt ve Ateş arasındaki görüşmenin 31 Mayıs 2008’de Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın AKP’nin kapatılma davasıyla ilgili açıklama yapacağı sırada saat 18:05’de gerçekleşmesi dikkat çekiyor.

    Haşim Kılıç, henüz AKP’nin kapatılmayacağı yönündeki kararı duyurmadan Ferda Paksüt, Yımaz Ateş’e “6 ya 5 kapanmamış” diyor. Konuşmanın tam metni ise şu şekilde:

    F.P: Ha ben Ferda merhaba yanlış bilgiymiş 6’ya 5 kapanmamış
    Y.A: 6’ya 5 kapanmamış
    F.P: Ama 7,6’ya 5 evet
    Y.A: Hım
    F.P: Ne diyorsunuz
    Y.A: Vallaha bilmiyorum
    F.P: Ama çok güzel şeyler var tabi ortada yani o kadar güzel şeyler var ki ortada tabi insanoğlu hangi konumda olursa olsun insan
    Y.A: Hım kapanmamış kesin değil mi
    F.P: Evet evet şimdi Osman’la konuştum demek ki bazıları bazı şeyleri alıyor, aldılar
    Y.A: Evet, evet
    F.P: Bende size bir iki tane konuda şey verecem onları araştır
    Y.A: Tamam oldu
    F.P: Bazı arkadaşlar mesela bazı arkadaşların bazı ihalelerle ilgili
    Y.A: Tamam
    F.P: Ve çok uyduruk bir ceza vermişler biliyor musun
    Y.A: Uyduruk bir ceza ha
    F.P: Evet
    Y.A: Hım
    F.P: Yani, diyecek hiçbir şey yok görüşelim tamam mı
    Y.A: Tamam oldu
    F.P: Görüşürüz.

    TARAF




    'Osman'la konuştum, AK Parti...' Yorumları