Domuz gribini google maps ile takip edin   Konuyu açan: deli   İlk Mesaj: 04-30-2009 (00:06)   Son Mesaj: 04-30-2009 (00:06)    Cevap: 0    Gösterim: 522  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen deli

    04-30-2009

    Domuz gribini google maps ile takip edin

    Dünya Sağlık Örgütü'nün uluslararası kriz uyarısı yaptığı "domuz gribi" hastalığı üzücü bir şekilde yayılmaya devam ederken teknoloji sayesinde büyük oranda gerçek zamanlı bir şekilde takip edilebiliyor.

    VİRÜSÜ DÜNYA HARİTASINDAN SANİYE SANİYE TAKİP ETMEK İÇİN TKLAYIN


    Domuz gribini google maps ile takip edin



    Örgütün iki numaralı ismi Keiji Fukuda, ''insanların çok hızlı biçimde dünyanın her yerine seyahat ettiği bir çağda virüsün yayılamayacağı hiçbir bölge yok'' açıklamasında bulundu.

    Bu arada Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), domuz gribi hastalığını kontrol altına almanın artık mümkün olmadığını açıkladı ve alarm seviyesini dördüncü dereceye çıkardı.

    DSÖ yetkilisi Keiji Fukuda, küresel bir salgının hala kaçınılmaz olmadığını kaydetti. Fukuda, sınırları kapatma gibi önlemlere gerek olmadığını ve dünya çapında hükümetlerin hastalığın etkilerini azaltmak için uğraş vermeleri gerektiğini söyledi.

    Meksikalı yetkililer, 150 dolayında kişinin domuz gribi nedeniyle öldüğünü, hastalık belirtileri gösteren bin kişinin de hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı. BBC'nin haberine göre, tüm ülkede okulların kapatıldı, tur şirketleri gezileri iptal etti ve başkentteki oteller boşaldı. ABD'de şu ana dek, çoğu New York'ta olmak üzere 45 vaka bildirildi. İspanya ve İngiltere'de de yakın geçmişte Meksika'dan dönen üç kişide virüse rastlandı.

    Avrupa Komisyonu'nun sağlıktan sorumlu üyesi Androulla Vassiliou, domuz gribi virüsünün yayıldığı bilinen bölgelere, acil durumlar dışında seyahat edilmemesi konusunda uyardı. Uzmanlar, domuz gribi virüsüne rastlanan yerler arasında ABD ve Kanada'nın da bulunduğunu aktarıyor. Bu ülkelerin dışında, en az beş başka ülkede de, domuz gribine yakalanma ihtimali olan kişiler tedavi altına alınmış durumda.

    Hastalığa grip virüsünün normalde domuzları etkileyen ancak zaman zaman insanlara da bulaşan bir tipinin dönüşüm geçirmiş halinin yol açtığı sanılıyor. Bu virüs, alışıldık mevsimsel grip salgınlarına yol açan tipin, normalde domuz ve kuşları etkileyen türden genetik malzeme içerecek şekilde dönüşmüş hali olarak tanımlanıyor. Şu anda varolan aşıların bu virüs tipine karşı ne kadar etkili olduğu bilinmiyor.

    Meksika'da ölümle sonuçlanan vakaların genç yaşta insanlar olduğu dikkat çekiyor.

    GÜNEY KORE

    Güney Kore'de ilk şüpheli domuz gribi vakası rapor edildi.

    Adının gizli tutulmasını istemeyen bir yetkili, resmi Yonhap ajansına açıklamada, kısa bir süre Meksika'dan dönen bir Güney Kore vatandaşının domuz gribine yakalandığından şüphelenildiğini kaydetti.

    Güney Koreli yetkililer, dün, ülkede 5 milyon kişiyi tedavi etmeye yetecek kadar ilaç stoku bulunduğunu açıklamıştı.

    AVUSTRALYA

    Bu arada, Avustralya'dan da şüpheli vaka haberleri geldi.

    Avustralya Sağlık Bakanı Nicola Roxon, ülke genelinde 17 vaka rapor edildiğini ve bunların ülkenin çeşitli bölgelerinde dağılım gösterdiğini açıkladı.

    Vakaların incelendiğini belirten Roxon, önümüzdeki günlerde tahlil sonuçlarının açıklanacağını sözlerine ekledi.

    KOLOMBİYA

    Kolombiya'dan da 12 şüpheli vaka bildirildi.

    Kolombiya hükümeti, 12 şüpheli vakanın bildirilmesinin ardından, virüsle etkin mücadele edilebilmesi amacıyla ''ulusal felaket durumuna'' geçildiğini duyurdu.

    JAPONYA

    Japonya Dışişleri Bakanlığı, Meksika'da domuz gribine bağlı ölümlerin ardından bu ülke vatandaşlarına vize şartlarını ağırlaştırdı.

    Bakanlık açıklamasında, vize şartlarının ağırlaştırılması kararının hastalığa karşı bir önlem olarak alındığı kaydedildi.

    Öte yandan Bakanlık, kendi vatandaşlarına da Meksika seyahati konusunda uyarıda bulundu. Dünya Sağlık Örgütünün alarm seviyesini yükseltmesinin ardından Sağlık Bakanı Yoichi Masuzoe, Japon vatandaşlarını Meksika'ya ve hastalığın görüldüğü bölgelere seyahatlerinden vazgeçmeye çağırdı.

    Bakan Masuzoe, kişisel önlemlerin de önemine işaret ettiği açıklamasında, ellerin yıkanmasını, gargara yapılmasını ve kalabalık ortamlardan kaçınılmasını tavsiye etti.

    Japonya'da şu ana kadar domuz gribi vakasına rastlanmadı.


    SALGIN OLURSA 7.5 MİLYON KİŞİ ÖLECEK

    Semptomları nedir?

    İnsan gribiyle aynı belirtiler, yani öksürük, ani ateş, baş ağrısı, kas ağrıları şeklinde başlar. Ağır olanlarında zatürree, çoklu organ yetersizliği ve ölüme kadar gidebilir.

    Tedavi edilebilir mi?

    Meksika ve ABD’deki hastaları Tamiflu ve Relenza adlı antibiyotiklerin şu ana kadar başarıyla tedavi ettikleri görüldü.

    Salgın ne kadar kötü olabilir?

    Dünya Sağlık Örgütü, dünya çapında bir salgının baş göstermesi halinde iyimser tahminle 7.5 milyon kişinin ölebileceğine dikkat çekiyor.

    Hastalık domuz etinden mi geçiyor? Et 70 derecenin üzerinde sıcaklıkta pişirilince virüs ölüyor. Hastalık insandan insana solunum yoluyla geçiyor.

    Salgın 4. evreye geçti

    Dünya Sağlık Örgütü, "domuz gribi" salgınında 4. evreye geçildiğini ilan etti. Sağlık Bakanlığı ise, şu ana kadar Türkiye'de bildirilmiş herhangi bir vaka olmadığını duyurdu.

    Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Sağlık Örgütü, küresel domuz gribi salgınında 4. evreye geçildiğini ilan etti. Bakanlık, bu kararla 'insandan insana bulaşma' olduğunu gösterir bilimsel verilerin mevcut olduğu ve virüsün toplumda salgın yapma potansiyelinin bulunduğunun duyurulduğunu açıkladı. Açıklamada, Türkiye'de bildirilmiş herhangi bir domuz gribi vakasının olmadığı da ifade edilerek,

    "Vatandaşlarımıza zorunlu haller dışında hastalığın halen görüldüğü bölgelere seyahatlerini ertelemeleri, seyahat zorunlu olacaksa da sık el yıkama, maske kullanımı gibi kişisel hijyen önlemlerine uyulması, bakanlığımız tarafından tavsiye edilmektedir" denildi.

    alptraum bunu beğendi.



    Domuz gribini google maps ile takip edin Yorumları