Diyarbakır seyircisi senfoniyle buluştu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-29-2009 (22:20)   Son Mesaj: 04-29-2009 (22:20)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    04-29-2009

    Diyarbakır seyircisi senfoniyle buluştu

    Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), Güneydoğu Anadolu turnesinin ikinci durağında Diyarbakır izleyicisi ile buluştu.

    CSO, Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nun 20. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen konserde sahne aldı.

    Güneydoğu Anadolu'ya turne düzenleyen ve ilk olarak Mardin'de seyirci karşısına çıkan CSO, turne kapsamında ikinci olarak Diyarbakır'da sahne aldı.

    Diyarbakır'da iki konser verecek olan CSO, ilk konserde büyük çoğunluğunu öğrencilerin oluşturduğu seyirciyle buluştu.

    -ENSTRÜMANLAR DA TANITILDI-

    Konserde orkestrayı, sanat çalışmalarını Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde sürdüren Şef Tolga Taviş yönetti.

    Konser öncesinde seyirciye hitap eden Taviş, izleyiciye, konserde müzik enstrümanlarını da tanımaları için bazı bilgiler vereceklerini söyledi.

    Konserin başında keman, viyola, viyolonsel ve kontrbas sanatçılarına bazı eserlerden bölümler çaldıran Taviş, daha sonra konser programına ilişkin kısa bilgi verdi.

    CSO'nun yetenekli genç kuşak sanatçılarından Hasan Niyazi Tura solist olarak sahne aldığı konserde, seyirciye gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.

    Beste çalışmaları da yapan keman sanatçısı Tura, konserde seslendireceği Antonio Vivaldi'nin ''Mevsimler'' adlı ünlü eserini dinlerken seyircinin de bu eşsiz yapıtın notalarıyla mevsimleri müzik eşliğinde gözlerinin önünde canlandırabileceklerini söyledi.

    Klasik müzik tarihinin sevilen yapıtlarına yer verilen konserde, Wolfgang Amadeus Mozart'ın ''Küçük Bir Gece Müziği-Eine Kleine Nachtmusik'' ve Antonio Vivaldi'nin ''Mevsimler'' adlı eserleri ile Türkiye'de uzun yıllar halk müziği araştırmaları yapan Macar besteci Bela Bartok'un ''Romen Dansları'' yorumlandı.

    Konser, ünlü Türk Besteci Nevit Kodallı'nın tanınmış yapıtı ''Telli Turna'' ile sona erdi.




    Diyarbakır seyircisi senfoniyle buluştu Yorumları