Trafikte Yaşamı Seç   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-29-2009 (17:00)   Son Mesaj: 04-29-2009 (17:00)    Cevap: 0    Gösterim: 666  

    04-29-2009

    Trafikte Yaşamı Seç

    Türkiye’nin önde gelen hayatdışı sigorta kuruluşlarından Aviva Sigorta, bu yıl çok önemli bir sosyal sorumluluk projesinin tohumlarını atıyor.

    Aviva Sigorta trafik kazalarına engel olmaya yönelik farkındalık yaratmak amacıyla “Trafikte Yaşamı Seç” temalı bir kampanya başlatıyor.

    Aviva Sigorta Genel Müdürü Ertan Fırat, Aviva Grubu’nun dünyanın daha yaşanabilir bir yer olması adına oluşturulan “Küresel İlkeler Sözleşmesi”ne imza atan firmalar arasında yer aldığını belirterek, bu ilke doğrultusunda Türkiye’de de sosyal sorumluluk projelerine imza attıklarını söyledi. Dünyada ve Türkiye’de trafik kazalarının toplumun canını yakan bir sorun olduğunu dile getiren Fırat, “Trafik konusu maddi ve manevi kayıplar verdiğimiz bir sorun olarak hepimizi etkilemektedir. Tüm dünyada trafik kazalarında çok büyük değerlerimizi kaybediyoruz . Ülkemizde her 55 dakikada 1 insan trafik kazalarında hayatını kaybediyor. Bu nedenle Aviva Sigorta olarak, “Trafikte Yaşamı Seç” sloganı ile bir sosyal sorumluluk projesi başlattık. Projenin genel amacı trafik kazalarına engel olmaya yönelik farkındalık yaratmak. Bu sebeple, bu yıl içinde bir dizi eğitim programı gerçekleştirerek toplumu bu konuda uyarmayı planlıyoruz” dedi.

    2009 yılı için proje hedef kitlesinin, öncelikle Aviva Sigorta personeli ve daha sonra da toplumun genç kesimini temsilen üniversite öğrencileri olarak belirlendiğini ifade eden Fırat şunları söyledi: “Kampanyayla ilgili pilot çalışmayı Aviva Sigorta sosyal sorumluluk proje ekibi yaptı. Yeditepe Üniversitesi İşletme Fakültesi’nden 37 öğrenci sosyal sorumluluk derslerinde bir yıl boyunca bu konuyu işledi. Amaç, bu çalışmaları diğer üniversitelerde de farkındalık eğitimleri vererek sürdürmek. Bu doğrultuda, bir yandan Aviva Sigorta personeline teorik ve pratik eğitimler düzenlenirken, diğer yandan da İstanbul ve belirlenecek diğer illerde üniversite gençliğine yönelik eğitimler planlandı.”

    Aviva Sigorta tarafından düzenlenen “Trafikte Yaşamı Seç” sosyal sorumluluk projesi kapsamında;

    • Emniyet Kemeri
    • Alkollü araç kullanımı
    • Yüksek hız
    • Arka koltukta emniyet kemeri
    • Çocuk yolcu güvenliği
    • Seyir halindeyken cep telefonu kullanmak
    • Arabadaki eşyaların neden olduğu durumlar
    • Temel araç bakımı kuralları…

    gibi ana konuların vurgulandığı eğitimler hedef kitleler ile paylaşılacak.

    Aviva Sigorta’nın “Trafikte Yaşamı Seç” eğitim programının uygulanacağı ilk 4 üniversite şunlar:

    14 Mayıs 2009 Yeditepe Üniversitesi (İstanbul)
    15 Mayıs 2009 Fatih Üniversitesi (İstanbul)
    22 Mayıs 2009 Anadolu Üniversitesi (Eskişehir)
    29 Mayıs 2009 Haliç Üniversitesi (İstanbul)

    Eğitim programına, diğer üniversitelere ait tarihler netleştikçe ilaveler yapılacak.

    Aviva Sigorta tarafından düzenlenecek eğitim programlarına paralel olarak “4x4 Rock Grubu” konserleri düzenlenecek.

    Aviva Sigorta’nın personel farkındalığı ve üniversite gençliği ile birlikte toplumun tüm kesimlerine ulaşmayı hedeflediği projedeki diğer planları şöyle sıralanıyor:

    • Çeşitli vakıf ve derneklerle birlikte farkındalığı yaratmaya yönelik eğitim çalışmaları yapmak, bu çalışmaları kendi personelimizden gönüllü eğitmenlerle yürütmek,
    • Yayalara yönelik sokak etkinlikleri düzenlemek. Kentlerin asıl sahibinin yayalar olduğu gerçeğinden hareketle, egzoz dumanlarının yarattığı hava kirliliği ile ilgili farkındalık yaratmak,
    • Sektör içinde, araç sigorta primi hesaplamalarında çalınma, yanma ve çarpışmaya yönelik yapılan prim hesabının, sürücünün ehliyet puanı, MOBESE ve EDS kayıtları baz alınarak da değerlendirilmesini sağlamak.




    Trafikte Yaşamı Seç Yorumları