Devrimc   Konuyu açan: abı-hayat   İlk Mesaj: 04-29-2009 (09:44)   Son Mesaj: 04-29-2009 (09:44)    Cevap: 0    Gösterim: 447  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen abı-hayat

    04-29-2009

    Devrimc

    Gündem

    Devrimci Karargâh örgütü lideri PKK kamplarında eğitim görmüş


    Devrimci Karargâh örgütünün Bostancı'daki hücre evinde polisle girdiği çatışmada öldürülen Orhan Yılmazkaya'nın, PKK'nın terör kamplarında eğitim aldığı ortaya çıktı.



    Örgüte yakın internet sitesinde fotoğrafları yayınlanan Yılmazkaya'nın üzerindeki kıyafetlerden, resimleri Kuzey Irak'ta çektirmiş olabileceği tahmin ediliyor. Çanakkale Bayramiçli olan teröristten 'komutan' diye bahsedilen sitede, Yılmazkaya'nın örgütün merkez komite yöneticisi olduğu belirtiliyor. Siyasal bilgiler fakültesi mezunu olan Yılmazkaya, teröristbaşının Türkiye'ye getirilmesiyle başlayan eylemlere destek için, çalıştığı radyoda PKK'nın bildirisini okumuş. Selimiye Kışlası ve AK Parti il binasına bombalı saldırılarla gündeme gelen Devrimci Karargâh'ın ismi, Ergenekon iddianamesinde 'taşeron örgüt' olarak geçiyor.
    Devrimci Karargah örgütünün Bostancı'daki hücre evinde polisle girdiği çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilen terörist Orhan Yılmazkaya'nın terör kamplarında eğitim aldığı ortaya çıktı. Yılmazkaya'nın fotoğrafları örgütün internet sitesinde yayınlandı. Sitesinde fotoğrafların nerede çekildiğine ilişkin bilgi yer almıyor. Ancak Yılmazkaya'nın üzerindeki kıyafetlerden Kuzey Irak'ta çekilmiş olabileceği tahmin ediliyor. Yılmazkaya'dan merkez komite yöneticisi ve 'komutan' olarak bahsediliyor. Sitede konuyla ilgili kaleme alınan 'Komutan Orhan Yılmazkaya şehit oldu!' başlıklı yazıda, "Karşı devrim seçimlerin hemen sonrasında topyekûn saldırısına başladı. Bildik ve bekledik! Beklediğimiz darbe geldi. Ne ki, önlemlerimizi aşarak geldi. Ağır oldu. Ama sorun değil!" ifadeleri dikkat çekiyor. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan terörist Yılmazkaya, ulusal bir gazetede muhabirlik, Radyo Umut, Demokrasi gazetesi, Tesisat ve Doğalgaz-Petrol-LPG dergilerinde haber müdürlüğü ve yayın yönetmenliği, Çitlembik Yayınları'nda editörlük yaptı. 'Aydınlık Kubbenin Altındaki Sıcaklık: Türk Hamamı' isimli bir de kitabı bulunuyor.



    29 Nisan 2009, Çarşamba

    alptraum bunu beğendi.



    Devrimc Yorumları