37 baro başkanı ARTIK YETER dedi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-29-2009 (09:10)   Son Mesaj: 04-29-2009 (09:10)    Cevap: 0    Gösterim: 692  

    04-29-2009

    37 baro başkanı ARTIK YETER dedi

    Türkiye Barolar Birliği'nin 23 Mayıs'ta yapacağı genel kurulu öncesinde 37 ilin baro başkanı, güç birliği kararı aldı.

    Özdemir Özok'u avukatların sorunlarını çözme konusunda yetersiz bulan hukukçular, katılımcı bir yönetim anlayışı için seçimlerde Trabzon Baro başkanı Mehmet Şentürk'ü destekleyecek.

    Şanlıurfa'da bir araya gelen 37 ilin baro başkanı, Özdemir Özok'un başkanlığını üstlendiği Türkiye Barolar Birliği'ni 'avukatların sorunlarını çözmekte yetersiz kalmak, hukuki konularda demokratik duruş sergilememek'le suçladı. Baro başkanları, 23 Mayıs'ta yapılacak genel kurulda özgürlükçü, demokratik ve katılımcı bir yönetim anlayışı için Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk'ü destekleme kararı aldı.

    Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın, Barolar Birliği yönetiminin bugüne kadar birçok konuda takındığı tavrın beklentileri karşılamadığını söyledi. Birliğin demokratik yapıya kavuşması için bir süredir çalışma yürüttüklerini kaydeden Aydın, şunları söyledi: "Şanlıurfa'da gerçekleştirilen toplantıda bu çabaları 40'a yakın baronun katılımıyla belirli bir noktaya getirdik. Mevcut Barolar Birliği yönetimine alternatif oluşturmak amacıyla hukukun üstünlüğü ve avukatlık mesleğinin sorunlarının öncelendiği, siyasal ve ideolojik yönetim anlayışından uzak, yapılanmış bir meslek birliği oluşturmak için beraber hareket etme kararı aldık. Bu anlamda Barolar Birliği'nin 23-24 Mayıs'ta Ankara, da yapılacak genel kurulundaki seçimde, Trabzon Baro Başkanı Mehmet Şentürk'ü destekleme kararını tam bir görüş birliği sağlayarak karar verdik."

    Özdemir Özok yönetimindeki Barolar Birliği'nin hukuk camiasını tatmin etmediğini anlatan Kayseri Baro Başkanı Ali Aydın'a göre, Türkiye Barolar Birliği yönetimi 8 yıllık görev süresince genel meselelerde objektif, bağımsız, tarafsız ve hukukun üstünlüğü temelinde siyasi anlayışlara eşit mesafede durmadı. Savunma mesleğinin etkinliğinin artırılması, standartlarının yükseltilmesi, hizmet alanının genişletilmesi ve ekonomik şartlarının iyileştirilmesi yönünde sonuç alıcı çalışmalar yapılmadı.

    Şanlıurfa'da yapılan toplantıya katılan barolar şöyle: Afyonkarahisar, Ağrı, Aksaray, Batman, Bitlis, Burdur, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırklareli, Kırşehir, Konya, Kütahya, Mardin, Muş, Osmaniye, Rize, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Van, Yozgat.




    37 baro başkanı ARTIK YETER dedi Yorumları