Şehit ailelerini KAHREDEN İDDİA   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-29-2009 (08:00)   Son Mesaj: 04-29-2009 (08:00)    Cevap: 0    Gösterim: 506  

    04-29-2009

    Şehit ailelerini KAHREDEN İDDİA

    2. Ergenekon iddianamesinin ek klasöründeki bir ifade tutanağında karakol baskınlarına yönelik çarpıcı bilgiler yer alıyor.

    Aktütün baskınında teröriste bilgi sızdırıldı

    Dağlıca ve Aktütün karakollarına düzenlenen kanlı baskınlarla gündeme gelen eski astsubay Kadri Çelik'in bazı komutanlarla irtibat halinde olduğu iddia ediliyor. İddianamenin ekinde yer alan bir ifadede, Ape Hüseyin kod adlı terörist Kadri Çelik'in bölgede görev yapan bazı paşalardan istihbarat bilgisi aldığı ileri sürülüyor. 4 Aralık 2008 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan PKK'nın eski üst düzey yöneticilerinden Bülent Dumlu'nun verdiği bilgilere göre Çelik'in yanı sıra Murat Karayılan da bazı askerî erkânla irtibat halindeydi. Dumlu, ifadesinde Çelik'in 'halen bölgede görev yapan bazı TSK mensupları ile irtibatlı olduğunu' anlatıyor. Her iki baskında istihbarat zafiyeti iddiası tartışılmıştı.

    Fİkinci Ergenekon iddianamesinin ek klasöründe yer alan bir ifade tutanağında çarpıcı iddialar bulunuyor. PKK'nın eski üst düzey yöneticilerinden Bülent Dumlu'nun anlattıklarına göre, Aktütün ve Dağlıca baskınlarını gerçekleştiren Kadri Çelik, bazı komutanlardan istihbarat alıyor. Türkiye, eski astsubay Kadri Çelik'in ismini Dağlıca ve Aktütün karakollarına düzenlediği kanlı baskınlarla duydu. Her iki baskında da istihbarat zafiyeti ve ihmaller uzun süre tartışma konusu oldu. İddianame eklerinde yer alan bir ifadede, Ape Hüseyin kod adlı terörist Kadri Çelik'in bölgede görev yapan bazı komutan ve paşalardan istihbarat bilgisi aldığı iddia ediliyor. 4 Aralık 2008 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan PKK'nın eski üst düzey yöneticilerinden Bülent Dumlu'nun verdiği bilgilere göre Kadri Çelik'in yanı sıra Murat Karayılan da bazı askerî erkânla irtibat halindeydi.

    Bülent Dumlu, ifadesinde Kadri Çelik'in 'halen Doğu ve Güneydoğu bölgesinde görev yapan bazı Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ile irtibatlı olduğunu ve bu irtibatlı olduğu kişiler içerisinde general ve paşaların da olduğunu' anlatıyor. 1958 Muş doğumlu olan Ape Hüseyin kod adlı Kadri Çelik, 1986 yılında Kıbrıs'ta astsubay olarak askerlik yaparken kaçıp PKK saflarına katılmıştı. Çelik, adını çok kritik süreçlerde düzenlenen iki önemli baskınla duyurdu. 16 askerin şehit edildiği, 8 askerin ise kaçırıldığı Dağlıca ile 15 askerin şehit olduğu Aktütün baskınlarını planlayan ve yöneten kişiydi. Her iki baskın da çok kritik süreçlerde gerçekleşmiş, baskınlardan sonra oluşturulan kamuoyu muhalefetinde hükümet hedef alınmıştı. Dağlıca baskınından sonra Ergenekon'a verdikleri destekle öne çıkan Türkiye Gençlik Birliği öncülüğünde mitingler düzenlenmişti.

    Bülent Dumlu, emniyette verdiği ifadede Murat Karayılan'ın da askerlerden bilgi ve istihbarat aldığını bizzat kendisinin anlattığını iddia ediyor. Dumlu'nun ifadelerine göre, 2001 yılında Kandil bölgesinde bulunan Kanicengi kampında yapılan Türkiye'de faaliyet gösterecek olan grupların katıldığı bir toplantıda Murat Karayılan, 1992-99 yılları arasında Botan saha komutanlığı yaptığı dönemlerde bu bölgede bulunan devlet güçlerinden özellikle o bölgede bulunan jandarma karakol komutanları tarafından PKK terör örgütüne yönelik yapılacak operasyonlarla ilgili kendisine istihbarî bilgiler geldiğini söylüyor. Bu istihbarî bilgilerin sadece operasyonlarla sınırlı olmadığını, operasyonların nereye kadar devam edeceği, nerede biteceği, askerlerin geçiş güzergahları ve örgüte yapılabilecek pusu operasyonları ile ilgili istihbari bilgiler geldiğini belirtiyor.




    Şehit ailelerini KAHREDEN İDDİA Yorumları