Güler'den operasyon değerlendirmesi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-28-2009 (17:30)   Son Mesaj: 04-28-2009 (17:30)    Cevap: 0    Gösterim: 660  

    04-28-2009

    Güler'den operasyon değerlendirmesi

    İstanbul Valisi Muammer Güler dün yapılan operasyonlarla ilgili açıklamalarda bulundu.

    İstanbul Valisi Muammer Güler, ''Devrimci Karargah terör örgütü, aynı zamanda PKK ile eğitim ve diğer amaçlarda işbirliği yapan bir örgüt konumundadır'' dedi.

    Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki binasında düzenlediği basın toplantısında, kentte dün gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin bilgi verdi.

    Örgütün, 1988 yılında yeniden yapılanma içerisinde oluşturulduğunu ve daha sonra da sol örgüt yapısını bölücü örgütün eğitim kamplarında gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Güler, ''Örgüt, PKK kamplarında eğitim gören, PKK ile işbirliği içerisinde hedeflerini gerçekleştirmeye çalışan bir örgüt olarak ortaya çıkmıştır'' dedi.

    Güler, örgütün, 1. Ordu Komutanlığı'nın Selimiye'deki kışlasına yapılan havanlı saldırıyı ve AK Parti İstanbul İl Binası'ndaki eylemi gerçekleştiren örgüt olduğunu bildirdi.

    Bu örgütün önemli bir elemanının, uzun takip sonucu yakalandığını belirten Güler, örgütün lider kadrosunun dün yapılan operasyonda ele geçirildiğini kaydetti.

    ''Devrimci karargah terör örgütü, aynı zamanda PKK ile eğitim ve diğer amaçlarda işbirliği yapan bir örgüt konumundadır'' diyen Güler, örgütün 14 elemanının sağ, birinin ölü ele geçirildiğini ifade etti.

    İstanbul Valisi Güler, ''Ele geçirilen malzemeler içerisinde sansasyonel nitelikte eylemlerde kullanılabilecek bomba, bomba düzenekleri, hatta AK Parti il binasına konulan patlayıcı düzeneğine benzer, aynen bir kutu halinde hazır bir düzenek de ele geçirilmiştir. Bol miktarda silah, dokümanlar, A4 patlayıcı ele geçirilmiştir. Yani bu örgütü karşı yürütülen bütün bir operasyon söz konusudur.''

    Güler, terör örgütleri El-Kaide ve Hizbullah örgütlerine yönelik hedeflerde de 26 kişi olmak üzere toplam 40 kişinin gözaltına alındığını ve sorgularının devam ettiğini bildirdi.

    CELALETTİN CERRAH'IN AÇIKLAMALARI

    Binanın arkasında bahçe var. Bahçede yüksek binalar var. Binaların çeşitli yerlerde keskin nişancı arkadaşlar var. Bostancı ana caddede onun karşısında da güvenlik şeridi vardır. Güvenliği sağlayan çevik kuvvet ve diğer birimlerden ekipler vardı. Terörist çatışma varken terörist arkadaki arkadaşlara ateş etti. O sırada muhabir ve diğer vatandaş ateşe maruz kaldı. Binanın ön cephesinde teröristin attığı mermi izleri vardır. Bugüne kadarki yaptığımızher operasyonda terörist ateş açılan tarafta ateş eder. Ama bu terörist arka taraftan kaçmaya çalıştı o sırada vatandaşlara ateş etti. Amacı bir polis daha vurmaktı. Merdivenler çok dardı. Üst kata çıkıp boşaltmak mümkün değildir.

    Polis daireye geldiğinde yoğun ateş ile karşılandı. Bol miktarda el bombası kullandı. Kendisinin telsizinden anons etti. Biz kendisini ikaz ettik. Teslim olmasını söyledik. Zarar vermeyeceğimizi söyledik. Kesinlikle teslim olmayacağın bol miktarda mühimmatı olduğunu söyledi. Şehit olan emniyet amirinin ne telsizini ne de silahını ele geçirebilmiştir. diğer polis arkadaşlarımız vardı. Ama bazı kişiler terör uzmanı. Bu arkadaşlar senelerdir bu birimde çalıştı. Kurs aldı. Bu operasyonu en iyi şekilde yaptılar.

    VALİ MUAMMER GÜLER

    Masa başında hiç operasyonlara katılmadan değerlendirmelerin kolay olmadığını söylüyorum. Burada uzmanlık alanı bu işin zorluklarını bilen tarafından yapılmalı. Taktik ve strateji ve yeni ihtiyaçları belirlemek adına operasyonlardan alınacak dersler vardır. Bu operasyondan hem Türk hem de dünya polisinin bundan alacağı dersler.


    İLGİLİ HABERLER:
    İŞTE ÇATIŞMA ANI - KARELER

    NTV, KAMERAMANIN VURULMA ANINI YAYINLADI - VİDEO

    İŞTE ÇATIŞMANIN OLDUĞU EV - KARELER

    BİR VATANDAŞIN VURULMA ANI - VİDEO

    GÖRGÜ TANIĞI ANLATIYOR: SALDIRGANLARI GÖRDÜM - VİDEO

    DEVRİMCİ KARARGAH ÖRGÜTÜ NASIL HATIRLANIYOR? -





    Güler'den operasyon değerlendirmesi Yorumları