DTP'li Türk'ten görüşme talebi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-28-2009 (16:30)   Son Mesaj: 04-28-2009 (16:30)    Cevap: 0    Gösterim: 580  

    04-28-2009

    DTP'li Türk'ten görüşme talebi

    DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulunarak, Kürt sorununun çözümü için görüşme talebinde bulundu.

    TBMM'deki grup toplantısından çıkışında Ahmet Türk, Başbakan Erdoğan'dan randevu talebinde bulunduklarını söyleyerek, "Kürt sorununun silahlarla çözülmeyeceğini her gün dile getiriyoruz. Ortak akılla bu sorunun çözümünde neler yapabiliriz. Halkın iradesiyle seçilmiş Hükümet var. Sayın Başbakan icranın başıdır. Ulu orta mesajlarla bu sorunu çözemez. Parlamento olarak, hükümet olarak, sorunun çözümüne nasıl katkı sunarız. Bunu nasıl yaparız. Fırsatları değerlendiremezsek, korkarım ki daha fazla acıların yaşandığı bir sürece sürüklenebiliriz." dedi.

    Partisinin eylem kararı alması ve protesto mitingleri düzenlemesi hakkında ise Türk, ''Partimize hukuksuz olarak yönelmeleri protesto amacıyla parti meclisimizin aldığı karar vardır. Onu uygulayacağız zaten bunu açıkladık. Diyarbakır'da bir açlık grevi de var ki bu basına yansımıştır." (CİHAN)




    DTP'li Türk'ten görüşme talebi Yorumları