Trabzon'da Ersun Yanal dönemi bitti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-28-2009 (12:10)   Son Mesaj: 04-28-2009 (12:10)    Cevap: 0    Gösterim: 518  

    04-28-2009

    Trabzon'da Ersun Yanal dönemi bitti

    Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal istifa etti. Tecrübeli teknik adam, art arda alınan başarısız sonuçların ardından yönetimle görüşerek görevi bıraktı.

    Zirve mücadelesinde hafta sonu Sivasspor deplasmanından 3-0 yenilgiyle dönen Trabzonspor'da Başkan Sadri Şener, kötü futbolun sebebini soran gazetecilere, "Onu Ersun hocaya sorun." cevabını vermişti. Şener'in bu açıklamasıyla Ersun Yanal'ın istifa edeceği haberleri gündeme gelmişti. Bu gelişme üzerine, dün akşam bir açıklama daha yapan Başkan Sadri Şener, Ersun Yanal ile bir araya geldiklerini ve karşılıklı olarak anlaştıklarını söyledi. Şener, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve Ersun Yanal'ın yarın (bugün) sabah birlikte basın toplantısı düzenleyeceklerini ifade ederek, "Ersun hocayla medeni bir şekilde anlaştık. Şartlar böyle gerekti. O da çok yıpranmasın. Şimdi önümüze bakacağız." dedi. Ersun Yanal'ın istifasını kabul eden Trabzonspor Yönetimi, takımın başına geçici olarak PAF Takım Teknik Direktörü Ahmet Özen'i getirdi. Ahmet Özen, Özkan Sümer'in denetiminde çalışacak.

    Bu arada Trabzonspor, bu sezon şampiyonluk yarışı yapan rakipleri karşısında galip gelemedi. Bordo-Mavililer, ligde söz konusu rakipleriyle yaptığı 7 maçta galibiyet yüzü göremezken bu maçlarda 5 beraberlik, 2 yenilgi aldı. Karadeniz ekibi, 21 puanlık bu maçlarda sadece 5 puan toplayarak 16 puan yitirdi. Trabzonspor, 7 maçta 3 gol atarken, kalesinde 9 gol gördü.

    Öte yandan Trabzonspor Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu, Sivasspor maçı ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede şanssızlıktan yakınarak, "Oyunun başında ummadığımız şanssız goller yedik. Ondan sonra da futbol adına hiçbir şey yapmadık. Bu şartlarda da mağlubiyet kaçınılmazdı. 2-0'dan sonra oyun düzeni bozuldu, herkes ferdî bir şeyler yapmak istedi. Bunda da başarılı olunamayınca, kötü bir futbol ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

    ZAMAN




    Trabzon'da Ersun Yanal dönemi bitti Yorumları