Baykal: Erdoğan canımı sıktı çünkü... - Foto   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-26-2009 (13:40)   Son Mesaj: 04-26-2009 (13:40)    Cevap: 0    Gösterim: 519  

    04-26-2009

    Baykal: Erdoğan canımı sıktı çünkü... - Foto

    23 Nisan kutlamalarına Erdoğan ile Baykal arasındaki soğukluk damgasını vurmuştu. En merak edilen ise Baykal'ın Erdoğan’ın elini niye sıkmadığıydı. İşte cevap..

    BAYKAL GÖRMEZLİKTEN GELDİ - KARELER

    Milliyet'ten Fikret Bila'nın yazısının ilgili bölümü...

    Şule Bucak, Ankara’da özellikle sosyal demokrat kesimde iyi tanınan bir isimdir. Önceki gün CHP Lideri Deniz Baykal’la benim de dahil olduğum bazı gazetecileri, evinde, akşam yemeğinde ağırladı. Güzel yemekler eşliğinde sıcak bir ortamda sohbet ettik. Resmiyetten uzak sohbetin ağırlıklı konuları çocuklar, torunlar, müzik ve anılardı. Konukların çoğunluğu Ankara gazetecileri olunca tamamen siyaset dışı sohbet tabi mümkün değildi.

    Örneğin, merak edilen konulardan biri 23 Nisan’da TBMM’deki törende Baykal’ın, Başbakan Erdoğan’ın elini niye sıkmadığıydı? Hemen yanındaki Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ’la tokalaşan Baykal, neden Erdoğan’ın elini sıkmadı?

    “Öncesi var”

    Baykal bu soruyu duyunca, “Durun ama” dedi, “Bunun öncesi var. Haberlerde sadece benim Başbakan’ın elini sıkmadığım söylendi. Ama öncesiyle ilgili haber veya görüntü yayınlanmadı.”

    “Öncesinde ne var?” diye sorulunca da şu bilgiyi verdi:

    “23 Nisan sabahı Anıtkabir’deydik. Ben erken gitmiştim. Gelenlerle sohbet ettik. Meclis Başkanı Sayın Toptan geldi, Sayın Devlet Bahçeli geldi. Onlarla tokalaştık, konuştuk. Sonra ben Başbakan’ın arabasının geldiğini gördüm. Başbakan da gelince tören başlayacaktı.

    Arslanlı yolun başında protokole göre belirlenmiş olan kendi yerimi aldım. Meclis Başkanı da aldı. Bakanlar da öyle. Başbakan geldi ve tek tek herkesin elini sıktı. Bir tek beni atladı. Selam da vermedi.
    Doğrusu bu tutumuna canım sıkıldı. Sonra yol boyunca yürürken de selam dahi vermedi. Keza, Sayın Toptan Anıtkabir defterini imzalarken de çok yakın durmamıza karşın bu tavrını sürdürdü. Sonra TBMM’ye gittik.

    Yanında Genelkurmay Başkanı’nın elini sıktım. Ama Başbakan’ın sabahki tutumu yüzünden elini sıkmadım, yine de başımla selamladım. Yani olayın öncesi var.”

    FİKRET BİLA - MİLLİYET

    Öte yandan basına "Başbakan Erdoğan'ın kafa ile verdiği selamı Baykal görmezlikten geldi" şeklinde yansıyan haberin diğer muhattabı olan Erdoğan'ın konu ile ilgili bir nasıl bir açıklama yapacağı merak konusu...




    Baykal: Erdoğan canımı sıktı çünkü... - Foto Yorumları