Cumhurbaşkanı Gül dinlenemeyecek!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-25-2009 (14:40)   Son Mesaj: 04-25-2009 (14:40)    Cevap: 0    Gösterim: 537  

    04-25-2009

    Cumhurbaşkanı Gül dinlenemeyecek!

    Dinleme iddialarına karşı Cumhurbaşkanlığı da önlemini aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dinlemeye karşı özel önlem aldı.

    Dinleme iddialarına karşı Cumhurbaşkanlığı da önlemini aldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e dinlemeyi önleyen özel kriptolu telefon tahsis edilirken, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantılarının yapıldığı salon da, dinlemeleri önleyici son teknoloji ile donatılarak yenilendi. Gül’ün çalışma ofisi ise yaz döneminde yeniden yapılandırılacak.

    Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne ait birimlerin onarım ve yeniden yapılandırılması çalışmaları hummalı şekilde sürüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Meclis’te verilen resepsiyonda Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Köşk’teki yeniden yapılandırma çalışmalarına ilişkin çalışmaları Milliyet’e anlattı.

    Köşk’teki “onarım çalışmalarının bitmesi diye bir şeyin olamayacağını” dile getiren İsen, “Bir bölüm bitiyor daha sonra yeni bir bölüme geçiliyor. Daha önce hizmet binaları ve Köşk bölümleri bitirilmişti. Şimdi yeni bölümlere geçilecek” diye konuştu.

    Yenilenme faaliyetlerinin önümüzdeki dönemde de süreceğini belirten İsen, Cumhurbaşkanı’nın yaz çalışmalarını İstanbul’da yürüteceğini anımsatarak, “Sayın Cumhurbaşkanı İstanbul’da çalışmalarına ağırlık verince, Köşk’teki ofislerin yenilenmesi gerçekleştirilecek” dedi.

    Son teknoloji kullanıldı

    İsen, MGK toplantılarının da gerçekleştirildiği Çankaya Köşkü’nde dinlemelere karşı önlem alınıp alınmadığına ilişkin bir soru üzerine şöyle konuştu:

    “MGK salonu yeni baştan yapıldı. Dinlemelere ilişkin günümüz son teknolojisi ne ise salon bununla donatıldı. Dinleme konusunda teknoloji çok ilerledi. Birçok önlem alsanız da artık dinleme teknikleri o kadar ileride ki yetersiz kalabiliyorsunuz.

    Ancak MGK için günümüz önleme teknolojisi ne ise o yerleştirildi, kullanılıyor şu anda. Gerekli önlemler alınmıştır”.
    Kullanılan teknolojiyi güvenlik açısından açıklamayan İsen, Gül’ün görüşmelerini kırmızı hat gibi özel bir telefonla gerçekleştirip gerçekleştirmediğine ilişkin bir başka soru üzerine de, “Evet bu konuda gerekli önlemleri aldık. Özel bir cep telefonu kullanıyor” diye konuştu.

    İsen, “ASELSAN’ın ürettiği Genelkurmay’ın da kullandığı kriptolu telefonlardan mı kullanıyor?” sorusuna, “Özel kriptolu telefon kullanıyor. Gerekli önlemler alınmıştır” yanıtı verdi. STAR




    Cumhurbaşkanı Gül dinlenemeyecek! Yorumları