Ergenekon mitingleri ölü doğdu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-25-2009 (14:40)   Son Mesaj: 04-25-2009 (14:40)    Cevap: 0    Gösterim: 716  

    04-25-2009

    Ergenekon mitingleri ölü doğdu

    CHP lideri Baykal'ın ilk gündeme getirdiği, kimilerine göre Cumhuriyet kimilerine göre Ergenekon mitingleri için düğmeye basıldı.

    Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Köşk'e çıkmasını istemeyen kesimler Cumhuriyet mitingleri adı altında bir araya gelmişlerdi. O dönem çok ses getiren bu mitinglerin Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçirilen belgelerde askeri darbeye zemin hazırlama amacıyla yapıldığı anlaşılmıştı.

    Şimdi ise ADD öncülüğünde başlatılacak Ergenekon mitingleri daha başlamadan bitme noktasına geldi. Miting kararının açıklanmasının hemen ardından ÇYDD mitinglere katılmayacağını açıkladı. Cumhuriyet mitinglerinin sıkı destekçisi olan DİSK ve KESK'ten gelen ilk bilgiler de ilki 17 Mayıs'ta yapılacak olan mitinglere katılmama yönünde... Şu an itibariyle mitinglerin tek destekçisi olarak ADD gözüküyor. CHP'nin ise mitinglere katılıp katılmayacağı henüz belli değil. Şimdi kamuoyu ölü doğan mitinglerin akıbetini merak ediyor.

    Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz de bugünkü yazısında bu konuya değindi. İşte Aköz'ün o yazısı...

    Ne zaman ' cumhuriyet mitingleri' desem ya da yazsam, içim sıkılır. Çünkü 2007 baharındaki o kitle toplantıları, Ergenekoncular tarafından organize edilmiş ' darbe mitingleri' idi.

    Onların dilinde 'cumhuriyet' kelimesi, 'darbe'nin maskesi, şifresi, kod adıydı. 'Darbe' diyeceklerine 'cumhuriyet' dediler. ( Şener Bey'e 'demokrat', Türkan Hanım'a da 'melek' diyorlar ya!)

    Mitingleri tekrar edeceklermiş.

    Atatürkçü Düşünce Derneği, 17 Mayıs günü Ankara'da miting yapacakmış. Ben o vakit mitinglere karşı çıkmış, ' darbecilerin arkasından yürümeyin' demiştim.

    Şimdi ise destekliyorum:

    Yapsınlar mitingleri. Yapsınlar ki ben de adını koyayım, içime sıkıntı basmadan, şöyle ferah ferah, ' Ergenekon mitingleri' diye yazayım.

    Mitingleri tekrar yapsınlar ki görelim bakalım askeriyenin desteği olmadan bu işi nasıl becerecekler?

    Hatırlayın: 2007 baharında cumhurbaşkanı seçimi vardı. AKP'li bir kişinin Köşk'e çıkmasını askeriye istemiyordu.

    O noktada ittifak kuruldu: Lojmanlardan miting alanlarına otobüsler kaldırıldı.

    Ancak o geçici ittifak çoktan bozuldu. Bugün Ergenekonculardan kurtulmak isteyen kesimlerin başında askeriye geliyor.

    Yapsınlar mitingleri de, görelim bakalım, GK Başkanı Org. Başbuğ otobüs kaldırılmasına izin verecek mi?

    Bakalım sokaktaki naif Atatürkçüler; Danıştay saldırganlarını, Dink katillerini, yargısız infazcıları, koltuk sevdalısı darbecileri kurtarmak isteyecek mi?

    Görelim bakalım, Ergenekoncuların öldürmeyi planladığı Alevi liderler bu kez nasıl bir tavır alacak?

    YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN




    Ergenekon mitingleri ölü doğdu Yorumları