Ermenistan'la yol haritası belirlendi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-23-2009 (14:20)   Son Mesaj: 04-23-2009 (14:20)    Cevap: 0    Gösterim: 594  

    04-23-2009

    Ermenistan'la yol haritası belirlendi

    Türkiye ile Ermenistan arasında, ilişkilerin her iki tarafı da tatmin edecek şekilde normalizasyonu için kapsamlı bir çerçeve üzerinde mutabık kalındığı ve bu çerçevede bir yol haritası belirlendiği bildirildi.


    Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Ermenistan'ın ikili ilişkilerini normalleştirmek amacıyla yoğun çaba gösterdiği belirtildi. İki tarafında bu süreçte somut ilerleme ve karşılıklı anlayış sağladığı, ikili ilişkilerinin her iki tarafı da tatmin edecek şekilde normalizasyonu için kapsamlı bir çerçeve üzerinde mutabık kalındığı bidirilen açıklamad, ''Bu çerçevede, bir yol haritası belirlenmiştir" ifadesine yer verildi.

    ABD AÇIKLAMADAN MEMNUN

    ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Robert Wood, Türkiye ve Ermenistan'ın ikili ilişkilerini normalleştirme yönünde yaptığı ortak açıklamanın ABD tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi. Wood, yazılı açıklamasında, ''ABD, Ermenistan ve Türkiye'nin, ikili ilişkilerini normalleştirme yönündeki açıklamasını memnuniyetle karşılıyor. ABD'nin eskiden beri pozisyonu, normalleştirmenin önşartsız ve makul bir zaman diliminde gerçekleşmesi olmuştur'' ifadelerini kullandı.




    Ermenistan'la yol haritası belirlendi Yorumları