Kanada'dan garip açıklama   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-23-2009 (02:11)   Son Mesaj: 04-23-2009 (02:11)    Cevap: 0    Gösterim: 637  

    04-23-2009

    Kanada'dan garip açıklama

    Kanada, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisini Ankara'ya çağırmasının ardından, 1915 olaylarına ilişkin tutumumun modern Türkiye'ye yönelik olmadığını bildirdi.

    Kanada Dışişleri Bakanlığı'ndan Lawrence Cannon adlı bir sözcü yaptığı açıklamada, Kanada'nın 1915 olaylarına ilişkin tutumunun modern Türkiye'yi söz konusu etmediğini ve Türk Büyükelçisi'nin istişareler için Ankara'ya dönmesinin Türkiye ile diplomatik ilişkileri etkilemesine yol açmamasını dilediğini söyledi.

    "Türkiye bir demokrasi. Türkiye ile iyi ilişkilerimiz var" diyen sözcü, Türkiye'nin bir NATO üyesi ve uzun yıllardır önemli bir ticari partner olduğuna işaret etti.

    Sözcü, ayrıca Kanada'nın Türkiye ile Ermenistan arasındaki uzlaşma çabalarını takdirle karşıladığını söyledi.

    Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Ottawa Büyükelçisi Rafet Akgünay'ın kapsamlı değerlendirme ve istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağrıldığını bildirmişti.

    Basında çıkan bazı haberlerde, "Türkiye'nin, bazı Kanadalı bakanların '1915 olaylarını anma gecesine' katılmalarının ardından Ottawa Büyükelçisi Akgünay'ı istişarelerde bulunmak üzere Ankara'ya çağırdığı" belirtilmişti.

    Kanada Avam Kamarası, 2004 yılında onayladığı bir kararla 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını tanımıştı.




    Kanada'dan garip açıklama Yorumları