Erdoğan'dan kriz tellallarına kötü haber   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-21-2009 (13:25)   Son Mesaj: 04-21-2009 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    04-21-2009

    Erdoğan'dan kriz tellallarına kötü haber

    Başbakan Erdoğan ekonomik krizden Türkiye'nin karlı çıkacağını belirterek, "Bir kez daha söylüyorum, bu kriz bize teğet geçecektir" dedi.

    Erdoğan şöyle konuştu: "Küresel krize karşı 60'ın üzerinde tedbir aldık. İşsizliğin çok can alıcı bir sorun olduğunun farkındayız. Hükümet olarak ilgili kurumları takip ediyor ve gerektiğinde cesaretle uyguluyoruz. İşsizlik sorununa karşı yeni önlemler düşünüyoruz. 2009 ekonomik büyümesini eksi 3.6 olarak revize ettik. 2010 yılından itibaren toparlanma bekliyoruz. Cari işlemler açığı 2009'da 11 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. Enflasyon hedefinin rahatlıkla ulaşılacağına inanıyoruz.

    Biz bu küresel krizden en az etkilenen ülke olarak çıkacağız. Bir kez daha söylüyorum, bu kriz bize teğet geçecektir. Bu gemide hep birlikte yolculuk yapıyoruz. İktidarıylai muhalefetiyle, sivil toplum örgütüyle hepimiz ne yapmamız gerekiyor gayretiyle çalışmalıyız. G-20'de de bunları görüştük. Onlarla beraber ne yapacağımızı inceledik, inceliyoruz. Felaket tellalarının beklentilerine olumsuz cevap gelecektir. Sanki herşey bitmiş gibi bir tablo çizmeye çalıştılar. Sürekli yükselen bir ülke olduk. Türkiye krizi gayet iyi yönetmiştir. İnanıyorum ki kriz geride kaldığında krizden güçlenerek çıkmış gelişen bir ekonomik yapıyla yolumuza devam edeceğiz."

    Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından diğer başlıklar

    - Bu yüce meclis Cumhuriyetimizin kalbidir. Ülke ve millet olarak milli eğemenlik için bağımsızlık hürrriyet için ağır bedeller ödedik. İstiklaline bu kadar düşkün bir millete rastlamak istisnadır.

    - TBMM bu aziz meclis 89 yıl boyunca olduğu gibi bundan sonra da kara mercii olacak. Milli iradeyi ve demokrasiyi güçlendirerek yoluna devam edecektir.

    - 89 yıllık demokrasi yolculuğunda kaybettiğimiz Merhum Turgut Özal'ı da anıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, demokrasi, milletimiz siyasetimiz için büyük öneme sahip seçimi başarı ile gerçekleştirdik. Milletimizi demokratik tercihini ortaya koydu. Bundan büyük memnuniyet duydum. İster Ak Parti ister başka partiye versin hiç bir vilayetimizin bizim nazarımızda farkı yoktur. Biz Türkiye'yi bir bütün olarak kucaklıyoruz.

    - Bugüne kadar Türkiye'nin her yanına sahip çıktık. Eşit şekilde hizmet taşıdık. Bundan sonra da aynı şekilde taşımaya devam edeceğiz. Milletimizin kararına ve tercihine her zaman saygı duyduk bugün de saygı duyuyoruz. Bu mesajı tüm boyutuyla anlamaya devam ediyoruz. Seçim sonucunda Başbakan filanca vilayete küstü artık gitmeyecek şeklinde bazı değerlendirmeleri son derece yakışıksız değerlendirme olarak görüyorum. Biz eser siyasetini ilke olarak benimsedik. Biz belli bir bölgenin partisi değiliz.

    - Her türlü istatistikten pek çok yorum analiz çıkarmak mümkündür. Ancak daha önce de ifade ettim. Ben birilerinin ifade ettiğim gibi rakamlarla canbazlık yapacak değilim. Millet vereceği cevabı net bir şekilde vermiştir. Ak Parti diğerlerinde olduğu gibi yine 1. parti oldu. Bunun aksini kimse iddia edemez. En yakın rakibine dahi açık ara fark attı. Bir parti 4 seçimde 1. parti çıkması son 30 yılın tek örneğidir. Ak Parti milletimizin umudu olduğunu 29 Mart seçimlerinde göstermiştir. Ak Parti kendi hedefleriyle kendi başarılarıyla yarıştı. Ak Parti yüzde 39, CHP yüzde 23, MHP yüzde 16 oy aldı. İki parti Ak Parti'ye ancak ulaşabiliyor.

    - Seçim öncesinde kendileri için değil, AK Parti'yi hedef belirleyenler seçim sonrasında da AK Parti'nin başarısız olduğunu söylemiştir. Her parti ben bir numara olacağım diye seçime girmeli. Seçim sırasında iftira kampanyası yapanlar AK Parti'yi hedef tahtası haline getiriyor. Bunlara itibar etmeyeceğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum. Biz milletimizin bize verdiği mesajı en iyi biçimde okuyacağız. Sorumluluğumuzun büyük, yükümüzün ağır olduğunu biliyoruz. Türkiye'de tercih edilmiş olmanın bize ağır bir emanet yüklediğinin bilincindeyiz. Bu emaneti koruyacağımızı bir kez daha söylüyorum. Milletimiz 29 Mart seçimlerinde bir kez daha AK Parti dedi. Durmak yok yola devam mesajını gür bir sesle tekrar ediyoruz. Biz de nerelerde eksikliklerimizin olduğunu tespit ederek, taze bir heyecanla durmak yok yola devam diyoruz. Bir kez daha seçim sonuçlarının hayırlı olmasını diliyorum. Adaylarımızı, teşkilatımızı, vekillerimizi bir kez daha tebrik ediyorum."




    Erdoğan'dan kriz tellallarına kötü haber Yorumları