Yine ayni senaryo - sulandirma girisimi   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-20-2009 (20:39)   Son Mesaj: 04-20-2009 (20:39)    Cevap: 0    Gösterim: 635  

    04-20-2009

    Yine ayni senaryo - sulandirma girisimi

    Cephanelikler, suikast planları ortaya çıkarken, karanlık planlar tek tek deşifre olurken, birileri yine asrın davasını gözden düşürmeye çalışıyor.

    Ve bunun için, Türkan Saylan'ın evinin aranmasını, "hukuk dışı diye göstermeye" çalışıyor. Oysa Avrupa'daki örneklere bakıldığında, karanlık çevrelerin tamamen psikolojik savaş yürüttüğü açıkça ortaya çıkıyor.

    YİNE SULANDIRMA ÇABASINA GİRDİLER

    Birileri yine Asrın Davası'nı "sulandırma" çabası içine girdi.

    SAYLAN'IN HASTALIĞINI KULLANIYORLAR

    Yerin altından adeta bombalar fışkırırken, birbiri ardına cephanelik evler ortaya çıkarken, suikast planları Asrın Davasıyla deşifre olurken, kamuoyu, karanlık çevrelerce yanıltılmak isteniyor.

    [FLV]http://videogaleri.samanyoluhaber.com/video/2009/4/20/4.flv[/FLV]

    ALİ BALKIZ'IN AÇIKLAMASI

    İddialar kapsamında gözaltına alınan, Genelkurmay Başkanlığı Eski Adli Müşaviri Emekli Tümgeneral Erdal Şenel, yasadışı yapılanma karşısında dehşete düştüğünü söylüyor ve yasadışı Ergenekon yapılanması için "terör örgütü" ifadesini kullanıyordu.

    "EMNİYETTE BANA GÖSTERİLEN BELGELERDEN ERGENEKON'UN ÇOK CİDDİ VE DERİN BİR YAPILANMA OLDUĞUNU ANLADIM. ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜNÜ BANA NEZARETHANEDE GÖSTERİLEN BELGELERDEN FARK ETTİM VE ÜRPERDİM."

    Bazı çevreler, bütün ciddi delilere ve iddialara rağmen, Asrın Davası'nı gölgelemek için Türkan Saylan'ın evinin aranmasını bahane ediyor. Saylan'ın sağlık durumunu da bunun için adeta bir malzeme gibi kullanmaya çalışıyor. Açıkça, toplumu yönlendirmeye çalışmak için psikolojik savaş yürütüyor.

    ORTADA ÇOK CİDDİ İDDİALAR VAR

    Milli İstihbarat Teşkilatı ve Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği hakkında ciddi iddialar içerdiği söylenen raporlarına; derneğin burs verdiği bazı öğrencilerin terör örgütleriyle bağlantılarının ortaya çıkmasına rağmen, Saylan'ın evinin aranması bir hukuksuzlukmuş gibi sunulmak isteniyor.Oysa arşivler incelendiğinde ve özellikle de Avrupa'daki örneklere bakıldığında gerçek kendiliğinden ortaya çıkıyor.

    İTALYA'DA CUMHURBAŞKANI SORGULANMIŞTI

    İtalya'da devletin içine sızan yasadışı örgütü temizlemek için yürütülen operasyonda, Savcı Felice Casson, dönemin İtalya Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga dahi sorgulanmıştı. Cossiga sorgulandığında 84 yaşındaydı. Bütün bunlar İtalya'da "hukukun eşitliği" çerçevesinde değerlendirilmişti. Oysa, "hukukun eşitliği " ilkesi , Türkiye'de bazılarınca, tamemen farklı işletilmek isteniyor..

    KARARI BAĞIMSIZ MAHKEMELER VERİYOR

    Karanlık çevreler, hukukun herkes için eşit olduğunu unutuyor, kendisince bazı isimler için "dokunulmazlık" zırhı örüyor. Arama kararlarının, bağımsız mahkemelerce, delillere istinaden verilmiş olduğunu gizlemeye çalışıyorlar.

    HUKUK HERKES İÇİN İŞLİYOR

    Son operasyonda, mahkemenin kararı doğrultusunda evi arayan emniyet güçlerinin son derece nazik ve saygılı biçimde bunu gerçekleştirdiği bizzat Türkan Saylan'ca dile getirilmişti. Üstelik hakkında ciddi iddialar bulunmasına rağmen, Saylan'ın hastalığı sebebiyle gözaltına alınmadığı gündeme gelmişti.

    ÇİFTE STANDART

    Sağlık durumu dikkate alınarak, ciddi iddialara rağmen gözaltına alınmadığı söylenen Saylan'ın, program program gezerek ÇYDD'nin burslarını gündeme getirmesi de, bir başka sulandırma girişimi olarak yorumlanıyor. CHP'nin, açtığı dava ile Belediye Bursları'nın kesilmesini sağladığında öğrencilerin haklarını aramayanların, kesilmeyen burslar üzerinden Ergenekon Davası'nı gölgelemeye çalışmaları kamuoyundan büyük tepki görüyor.




    Yine ayni senaryo - sulandirma girisimi Yorumları