Ziyarete gitti, kapıdan geri döndü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-20-2009 (00:10)   Son Mesaj: 04-20-2009 (00:10)    Cevap: 0    Gösterim: 600  

    04-20-2009

    Ziyarete gitti, kapıdan geri döndü

    MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Ergenekon sanığı Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı ziyaret etmek istedi.

    MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Ergenekon soruşturmasında tutuklanan ve İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavisi süren Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ı ziyarete geldi.

    Savcılık izni olmadığı için Haberal'la görüşemeyen Serdaroğlu, "Bu insanlar bilim ve ilim için çalışan kişilerdir. Bu insanların böyle muamele karşısında sağlıkları bozulmuştur." dedi.

    Haberal'ı ziyaret için Kardiyoloji Enstitüsü'ne gelen Mehmet Serdaroğlu, savcılıktan izni olmadığı için Haberal'la görüşemedi. Serdaroğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

    Serdaoğlu, "Savcılık izni gerektiği için ve benim bundan haberim olmadığı için izin almadığımdan kendisi ile görüşemedim. Sağlığı hakkında bilgi de alamadım. Bu hükümetin sindirme operasyonudur. Yapılan muamele tamamen yanlıştır. Bu insanlar bilim ve ilim için çalışan kişilerdir. Bu insanların böyle muamele karşısında sağlıkları bozulmuştur. Bu insanın organ nakli yapacağı birçok hastası kendisini beklemektedir. Bu şekilde gözaltına alınmaları yanlıştır. Polis gözetiminde kendileri savcılığa davet edilip, ifadeleri alınabilirdi. Sabahın 5'inde evlerine baskın düzenlenip, ailelerin yanından alınmalar, ailelerinin psikolojilerini de bozmuştur. Suçlu olanların da cezalarını çekmeleri gerekmektedir." dedi.

    Serdaroğlu, daha sonra 29 Mart seçimlerinde MHP İzmir Belediye Başkan Adayı olan Müsavat Dervişoğlu ile bir süre sohbet ettikten sonra ayrıldı. (CİHAN)




    Ziyarete gitti, kapıdan geri döndü Yorumları