ABD Başkanı Obama'dan itiraf   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 04-19-2009 (22:00)   Son Mesaj: 04-19-2009 (22:00)    Cevap: 0    Gösterim: 595  

    04-19-2009

    ABD Başkanı Obama'dan itiraf

    Trinidad ve Tobago'da düzenlenen Amerika Kıtası doruğu, sonuç bildirgesi üzerinde uzlaşma sağlanamadan sona erdi.

    Trinidad ve Tobago Başbakanı Patrick Manning basına yaptığı açıklamada, zirve toplantısına katılan 34 ülkenin deklarasyon üzerinde konsensüs sağlayamadığını belirterek, "Birçok ülke bazı noktalarda çekincelerini ileri sürdü. 34 ülke arasındaki bir toplantıda uzlaşmaya varmak zor, bu yüzden anlaşılır bir durum" diye konuştu.

    OBAMA "50 YILLIK KÜBA POLİTİKASI YÜRÜMEDİ"

    ABD Başkanı Barack Obama, ülkesinin 50 yıldır yürüttüğü Küba politikasının "yürümediğini" söyleyerek, iki ülkenin birbirine yaklaşım için iyi niyetini göstermesi önerisinde bulundu.

    Başkan Obama Trinidad ve Tobago'daki Amerika Kıtası zirvesinin sona ermesinin ardından yaptığı açıklamada, "Sadece sözler değil, eylemlerle bunu göstermeliyiz" diyerek, ABD'nin Küba ve bölgedeki en önemli müttefiği Venezuela ile ilişkilerde olumlu işaretlere dikkat çekti.

    Buna karşın Amerikan politikasında hızlı bir değişim fikrini gözardı eden Obama, "Siyasi mahkumlara, ifade özgürlüğü ve demokrasiye ilişkin sorunlar önemli" diye konuştu.

    CHAVEZ: ABD VE BİZ, İLİŞKİLERİ GELİŞTİRMEK KONUSUNDA KARARLIYIZ"


    Bu arada, Venezuela Devlet Başkanı Hugo Chavez, kendi ülkesi ve ABD'nin ikili ilişkileri geliştirme konusunda siyasi iradeye sahip olduğunu söyledi.

    Chavez, televizyondan yayımlanan açıklamasında, Obama hakkında ne düşündüğü sorulunca, "Farklı önceliklerimiz olduğu açık, ama biz istekliyiz, birlikte çalışma iradesine sahibiz" dedi.




    ABD Başkanı Obama'dan itiraf Yorumları