Alman Bakandan iletişim öğrencilerine ziyaret   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-31-2009 (23:22)   Son Mesaj: 03-31-2009 (23:22)    Cevap: 0    Gösterim: 654  

    03-31-2009

    Alman Bakandan iletişim öğrencilerine ziyaret

    Almanya Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi'ni ziyaret etti.


    Bakan Böhmer'i, Almanya'nın Ludwingshafen Büyükşehir Belediye Başkanı Eva Lohse ile ziyarete geldiği lisede, Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ve lisenin yöneticileri karşıladı.

    Ziyaret sırasında Lise Müdürü Haldun Koçer, öğrencilere verilen mesleki eğitim hakkında Böhmer'i bilgilendirdi.

    Böhmer, daha sonra radyo, televizyon ve gazetecilik alanında eğitim verilen lisedeki haber ve fotoğraf atölyesini, sayfa tasarım sınıfını gezerek, öğrencilerle sohbet etti.

    Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Böhmer, çok sayıda genç kızın eğitim gördüğü bu okulu çok beğendiğini ve böyle bir okul vasıtasıyla genç kızların desteklenmesinden son derece memnun olduğunu ifade etti.

    Almanya'daki eğitimden, mesleki eğitimin ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirten Böhmer, Aydın Doğan İletişim Meslek Lisesi'ndeki eğitimin Aydın Doğan Vakfı tarafından da desteklenmiş olmasının çok önemli olduğunu söyledi.

    Böhmer, bu sayede genç insanların daha ileri noktalara varması ve özellikle gazetecilik ve radyo-televizyon alanında iyi yerlere gelmesinin önemine işaret etti.

    Okulun teknik altyapı itibariyle çağdaş bir yapıya sahip olduğunu, medya çağında böyle bir teknik altyapının şart olduğunu dile getiren Böhmer, okuldaki 1 veya 2 öğrencinin Almanya'daki basın bürolarında staj görmesi önerisinde bulundu.

    Candan Fetvacı da eğitim alanında yapılacak bu işbirliğini memnuniyetle karşıladıklarını kaydetti.

    “VİZESİZ AVRUPA”

    Gazetecilerin, “vizesiz Avrupa” konusundaki sorularını da yanıtlayan Böhmer, bu konuyla ilgili kesin bir durumun söz konusu olmadığını, konuyu Avrupa'daki diğer partnerleriyle incelediklerini, bu nedenle topluma yanlış mesajların verilmemesi gerektiğini söyledi.

    AB düzeyinde her türlü hukuki işlemin komplike bir işlem olması nedeniyle incelemenin uzun sürebildiğini ifade eden Böhmer, şunları kaydetti:
    “Özellikle Göç Yasası ile ilgili, aile birleşimi konusunda Almanca öğrenmeyle ilgili uygulamalar sizi ilgilendiriyor. Bugün Alman Kültür Merkezi'ndeydim. Aile birleşimi çerçevesinde kurs alan öğrencilerle bir araya geldim. Büyük bir heyecanla öğrencilerin bu kurslara katıldığını gördüm. Sadece Ankara ve İstanbul'da değil, Türkiye'nin her yerinde işbirliği çerçevesinde dil kursları verilmeye başlanacak. Bu uygulama, yasal düzenlemenin de başarılı olduğunu gösteriyor.”




    Alman Bakandan iletişim öğrencilerine ziyaret Yorumları