Fethullah Gülen Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 03-31-2009 (18:10)   Son Mesaj: 03-31-2009 (18:10)    Cevap: 0    Gösterim: 1428  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    03-31-2009

    Fethullah Gülen Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatıyor

    Helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu Fethullah Gülen Hoceefendi bakın hangi sözlerle anlatıyor.

    Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi’nin vefatına çok üzüldüğünü belirten Hocefendi "gerçekten karakterli bir insandı. Muhsin Bey ve arkadaşları mefkureleri uğrunda koşarken çok şerefli bir ölümle ötelere yürüdüler" diyerek sözlerini sürdürüyor. Muhsin Yazıcıoğlu'nun "Davası uğruna çıktığı yolda bir çeşit şehitliğe yürümüş ve herkesin hüsn-ü şehadetine mazhar olmuş bir insan" olduğunu vurgulayan Hocefendi, BBP liderinin yakınlarına şefaat edebileceği düşüncesinin onlar için de çok önemli bir teselli kaynağı olması gerektiğini anlatıyor. İşte Fethullah Gülen Hocaefendi'nin "cesur ve dürüst bir Anadolu yiğidi" olan Yazıcıoğlu'nu anlatan son



    Fethullah Gülen, "davası uğruna çıktığı yolda bir çeşit şehitliğe yürümüş" Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu 'yiğit bir Anadolu insanı' olarak tanımladı. Fethullah Gülen, 'www.herkul.org' sitesinde yayınlanan bu haftaki sohbetinde, Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatına da değiniyor. Büyük üzüntü içerisinde olduğunu anlatan Gülen Yazıcıoğlunu şu cümlelerle anlattı:

    "Ben ona biraz fazla üzüldüm. Bu biraz tanımadan kaynaklanıyor. Siyasi mülahaza veya yakınlıkla alakası yok bu meselenin. Kim Rabbime, Efendimiz'e (sas), İslam'a ve Kur'an'a yakın görünüyorsa ona yakın durmak Hakk'ın hatırına çok önemli bir vazifedir. Dostu yakin idi. (Allah dostu) Karakterli, yiğit, örnek bir Anadolu insanıydı. Hizmete taraftardı."

    "Muhsin Bey'in ve kader arkadaşlarının ailelerine bir şey söylemek bize düşmez. Fakat, davası uğruna çıktığı yolda bir çeşit şehitliğe yürümüş ve herkesin hüsn-ü şehadetine mazhar olmuş bir insanın, yakınlarına şefaat edebileceği düşüncesi onlar için de çok önemli bir teselli kaynağı olmalıdır."

    "Millî çizgisini inandığı şekilde mücahedeye dönüştürerek bir ömür o yolda yürüyüşünü sürdüren, memleketimizin güzide evlatlarından, Muhsin Yazıcıoğlu beyefendi ve yol arkadaşlarının âhirete irtihalini öğrenmiş olmanın hüznü içindeyiz. Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi'ye ve onunla aynı kaderi paylaşan arkadaşlarına Cenâb-ı Erhamurrahimin'den rahmet ve mağfiret diler, aileleri, akrabaları, dava arkadaşları ve Türk-İslam âlemine taziyelerimizi arz ederiz."

    Ailesine her yönden sahip çıkılmalı

    Fethullah Gülen, Yazıcıoğlu'nun ailesine her yönden sahip çıkılması gerektiğini aktarıyor: "Annesinin gidip eli öpülmeli, 'ben sizin bir evladınızım' denmelidir. Eşine 'siz bizim bacımızsınız' denmeli, evlatlarına evlatlarımız gibi sahip çıkılmalıdır." Gülen, Yazıcıoğlu'nun arama kurtarma çalışmalarında vazifeli olan asker ve sivil güçlerin vazifesini yerine getirdiğinden hiç kuşku duymadığına değiniyor: "Bundan sonra yapılacak şeylerde temkinli olunmalı. Musibette vurunmanın, dövünmenin kazandıracağı bir şey yok. Takdire rıza gösterilmeli."

    Bu tip kazalar araştırılmalıdır

    Muhsin Yazıcıoğlu'nun yaşadığı kazaları hatırlatan Gülen, şunları ifade ediyor: "Başına 4-5 defa sürpriz trafik kazası gelmiş ve onları atlatmaya çalışmış. Bu defa farklı bir şekilde gitmiş. Bir yönüyle şüphelenmek, her şeyi kurcalamak lazım. Bu helikopter nasıldır? Neden ille de bununla götürülmek istendi? Komplo teorilerine girilmeden, şüpheler de göz ardı edilmeden konular araştırılmalı."

    Liyâkat ve Alperen
    Birinci Bölüm: (00.36 - 38.05)
    Liyâkat ya da İstihkâk


    Soru: Âdet-i ilâhiye açısından, iman hizmetinin bir neferi olma liyâkatini ortaya koyamayanların dairenin dışına itilmeye müstehak olacakları ifade ediliyor. Bu itibarla, “irtidat” kavramının gönül erlerine bakan yanları var mıdır? Bir ilâhî tokatla kenara atılmamak için liyâkat mutlaka şart mıdır; bu konuda, fazl-ı ilâhîye ne ölçüde bel bağlanmalıdır?

    -Liyâkat (bir şeye uygun/yaraşır ve bir vazifeye ehil olma) çok önemli muvaffakiyetlerin vesilesidir; istihkâk (bir cezayı hak etme ve bir musibete açık hale gelme) ise, bereketin kesilmesine sebeptir. (02.47)

    -Onca kin ve garez yüklü insanın her gün daha farklı bir komplo kurduğu bir dönemde, şayet gönül erleri, liyâkat peşinde koşuyorlarsa ve davaya ehil insanlar olmak için çırpınıyorlarsa, o ölçüde menfi neticelere istihkaktan uzak durmuş sayılırlar. Aksi halde, ne kadar liyâkat kaybına uğruyorlarsa, o nispette de derdest edilip bir kenara itilme istihkakıyla karşı karşıya kalmış olurlar. (05.45)

    -İrtidat ne demektir; iman hizmetinin mürtedleri kimlerdir? (08.18)

    -Liyâkat peşinde olmak ve adım adım liyâkati takip etmek çok önemlidir; zira, âhir zamanda Din-i Mübin’e hizmet edecek insanlar, şeklî-nazarî müslümanlar değil, velayet yolunun yolcuları olacaklardır. (10.15)

    -“Ey iman edenler! Sizden kim dininden dönerse bilsin ki, Allah onların yerine öyle bir topluluk getirir ki, Allah onları sever, onlar da Allah’ı severler. Onlar mü’minlere karşı alçak gönüllü, kâfirlere karşı onurlu ve zorludurlar. Allah yolunda mücahede eder ve bu hususta dil uzatan hiçbir kimsenin ayıplamasından korkmazlar. İşte bu, Allah’ın öyle bir lütfudur ki dilediğine verir. Allah vâsi ve alîmdir (ihsanı boldur, her şeyi hakkıyla bilir).” (Mâide, 5/54) mealindeki ayet-i kerimenin mesajları ve iman hizmetine ehil kimselerin altı vasfı... (14.29)

    -Allah yolunda mücahede etmenin çeşitleri ve şartları... (19.07)

    -“Rahman’ın kulları”nın belli başlı sıfatları... (27.23)

    -“Bakma yâ Rab sevâd-ı defterime / Yak yakacaksan onu benim yerime!” (30.50)

    -Ümit ve beklentimiz odur ki, Allah Teâlâ bunca nimetlerle serfiraz kıldığı gönüllüler hareketinin canlılığını muhafaza etsin ve gönül erlerini bir kenara itilme istihkakıyla karşı karşıya bırakmasın!.. (36.36)

    İkinci Bölüm: (38.06 - 58.19)

    Sonsuzluğun Sahibi’ne Uçtu Alperen!..


    Soru: Yazılarınızda ve sohbetlerinizde “Anadolu insanı” tabirini sıkça kullanıyorsunuz. Merhum Muhsin Bey’i yâd ederken de “tam bir Anadolu insanıydı” dediniz. “Anadolu insanı” ifadesine yüklediğiniz manaları ve bu sözün çağrıştırdıklarını lutfeder misiniz?

    -Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi’nin vefatına çok üzüldüm; gerçekten karakterli bir insandı. Bu üzüntümün siyasi mülahazamla da alâkası yoktur; kim Rabbimize, Efendimize, İslam’a ve Kur’an’a yakın görünüyorsa, ona yakın durmak çok önemli bir vazifedir. (38.48)

    -“Anadolu insanı” ifadesinin çağrıştırdıkları... (39.39)

    -Biz ki müslümanız, aldansak da aldatmayız. Bu açıdan, bazı büyüklerin bir kısım entrikalara kurban gitmeleri yadırganmamalı; zira, mü’min hüsn-ü zan insanıdır, dolayısıyla o, çoğu zaman hile ve komplolara ihtimal vermez. (43.40)

    -Muhsin Bey ve arkadaşları mefkureleri uğrunda koşarken çok şerefli bir ölümle ötelere yürüdüler. Bu hadisede Allah’ın muradı nedir, bilemeyiz. Kaderi değiştirmeye de gücümüz yetmeyeceğine göre, bize düşen, kimseyi suçlamadan kadere rıza göstermek ve siyasi istismarlara da meydan vermemektir. (47.30)

    -“Alperenler” arasından yüreğindeki yangını sokakta bağırmak suretiyle söndürmek isteyenler de çıkabilir; bunu da anlayışla karşılamak ve acıya ortak olmak lazımdır. (53.07)

    -Muhsin Bey’in ve kader arkadaşlarının ailelerine bir şey söylemek bize düşmez. Fakat, davası uğruna çıktığı yolda bir çeşit şehitliğe yürümüş ve herkesin hüsn-ü şehadetine mazhar olmuş bir insanın, yakınlarına şefaat edebileceği düşüncesi onlar için de çok önemli bir teselli kaynağı olmalıdır. (54.12)

    -Millî çizgisini inandığı şekilde mücahedeye dönüştürerek bir ömür o yolda yürüyüşünü sürdüren, memleketimizin güzide evlatlarından, Muhsin Yazıcıoğlu beyefendi ve yol arkadaşlarının âhirete irtihalini öğrenmiş olmanın hüznü içindeyiz. Muhsin Yazıcıoğlu Beyefendi’ye ve onunla aynı kaderi paylaşan arkadaşlarına Cenâb-ı Erhamurrahimin’den rahmet ve mağfiret diler, aileleri, akrabaları, dava arkadaşları ve Türk-İslam âlemine taziyelerimizi arz ederiz. (57.46)

    kipchak bunu beğendi.



    Fethullah Gülen Muhsin Yazıcıoğlu'nu anlatıyor Yorumları