Seçim kavgasi: 1 ölü, 12 yarali   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-29-2009 (23:09)   Son Mesaj: 03-29-2009 (23:09)    Cevap: 0    Gösterim: 848  

    03-29-2009

    Seçim kavgasi: 1 ölü, 12 yarali

    Şanlıurfa'da köy muhtarlığına aday 2 grup arasında çıkan taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada muhtar adayı Müslüm Babacan (39) ölürken, 12 kişi de yaralandı.
    Olay bu sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Bezirci köyünde meydana geldi. Seçimin olduğu köyde mevcut köy muhtarı Ali Çetindağ ile muhtar adayı Müslüm Babacan taraftarları oyların kullanmak için geldikleri köy okulunda karşılaştı.

    Muhtar adaylarının okul bahçesinde başlattıkları sözlü tartışma yakınlarının da katılımıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Bir anda taş ve sopalarla saldıran iki grup üyeleri daha sonra üzerlerinde bulunan tabanca ve tüfeklerle birbirlerine rast gele ateş etmeye başladı.

    Köyün savaş alanına döndüğü kavga, ihbar üzerine olay yerine gelen jandarmaların müdahalesi ile sona ererken, yaralananlar ise kendilerine ait otomobillerle tedavi edilmek üzere Şanlıurfa'daki çeşitli hastanelere götürüldü.

    Kavgada, muhtar adayları Müslüm Babacan ve Ali Çetindağ'ın yanı sıra Mehmet (75), Mehmet Nur (40), Reşit (37), Nasip (58) ve 33 Bakır Babacan (30) ve Müslüm Çetindağ ile ismi öğrenilemeyen 5 kişi yaralandı.

    Yaralılardan muhtar adayı Müslüm Babacan, Şanlıurfa Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

    Yaralı olarak aynı hastaneye getirilen Babacan ailesinin diğer fertleri ve olayı duyarak hastaneye gelen yakınları ölüm haberinin verilmesi üzerine sinir krizleri geçirdi.

    Acil servis önünde Kürtçe ağıtlar yakan kalabalıkta bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Bayılanlara acil serviste müdahale edilirken, bu sırada acil servis önünde ölüm haberiyle birlikte zaman zaman Babacan ailesi fertleri arasında da gerginlik yaşandı.

    Cinayetle sonuçlanan kavganın ardından yeni bir olay yaşanmaması için jandarma köyde, polisler ise Şanlıurfa'daki hastanelerde geniş güvenlik önlemi aldı.

    Yaklaşık 15 kişinin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma devam ediyor.




    Seçim kavgasi: 1 ölü, 12 yarali Yorumları