8 ayri takiple çökertilmiş   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 01-23-2009 (22:47)   Son Mesaj: 01-23-2009 (22:47)    Cevap: 0    Gösterim: 516  

    01-23-2009

    8 ayri takiple çökertilmiş

    8 ayri takiple çökertilmiş
    Isparta Tapu Müdürlüğü'nde rüşvet iddiası ile düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şahısların 8 ay önceden teknik takibe alındığı ortaya çıktı. Vali Yardımcısı Mustafa Tüysüzoğlu, teknik takibin savcılıktan alınan izinle yapıldığını söyledi.
    Tüysüzoğlu, "Vatandaşlarımızdan yolsuzluk ve küçük çapta rüşvet alındığına dair yazılı ve e-mail yoluyla şikayetler aldık. Yani 'Tapuda belli bir miktar para vermezsek işimizi 2,3 gün yaptıramıyoruz. Bekletiliyoruz' yönünde şikâyetlerdi bunlar. Bunun üzerine valiliğimiz savcılıktan arama izni isteyerek emniyet tarafından teknik takip çalışması başlatıldı. Müdür dahil 5 kişi gözaltında. Tapu dairesinde işlemler durduruldu. Antalya Bölge Müdürlüğü tarafından geçici olarak bir müdür görevlendirilerek işlemlere devam edilecek." diye konuştu.


    Gözaltına alınan aralarında Tapu Müdürü Ertunç Işık başta olmak üzere 6 personel, 1 müteahhit, 1 muhtar ve 4 emlak takipçisi ile Belediye İmar Müdürlüğü'nde görevli şefin Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınıyor. Gözaltına alınan kamu görevlilerinin kişilerin tapu işlemlerini takip ederek rüşvet aldıkları, arsa ve bina alım satımlarında usulsüzlük yaptıkları iddia edildi.

    Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin sabah saatlerinde düzenlediği operasyonda Tapu Müdürlüğü'ndeki görevli memurların işyerlerine gitmeden evlerinde gözaltına alındığı belirtildi.

    Tapu Müdürü Müdürü Ertunç Işık'ın da Tapu Müdürlüğü'ndeki makam odasına getirilerek, bazı klasörler ile bilgisayarına el konulduğu ifade edildi. Gözaltına alınan 13 kişinin, sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

    Gözaltına alınanların isimleri şöyle: "Recep Kandemir, Recep Yüce, Atalay Oruç, İsmail Tülü, Hatice Tunç, Murat Erdinç, Ali Bolat, Abdullah Bakıcı, Ramazan Gökdelen, Kamil Erdeğer, Asım Ünlü, İbrahim Balaman ve Emine Uçkun."




    8 ayri takiple çökertilmiş Yorumları