Fethullah Gülen Hocaefendiden 10 bin dolar bagis   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 01-07-2009 (20:27)   Son Mesaj: 01-07-2009 (20:27)    Cevap: 0    Gösterim: 763  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen alptraum

    01-07-2009

    Fethullah Gülen Hocaefendiden 10 bin dolar bagis

    Fethullah gülen Hocaefendi 10 bin Dolar Filistine bagisladi.

    Fethullah Gülen Hocaefendiden 10 bin dolar bagis
    Fethullah Gülen Hocaefendi
    , bombardıman altında kan ağlayan Gazzeliler için, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla, 10 bin dolar bağışladı.

    İsrail'in saldırılara başladığı ilk günlerde, Gazze halkı için endişelerini dile getiren ve Uluslararası birliklerin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini vurgulayan Fethullah Gülen Hocaefendi, bugün de Gazze'ye nakdi yardım yaptı. Gülen, bombardıman altında kan ağlayan Gazzeliler için, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla, 10 bin dolar bağışladı.

    İsrail Gazze'ye yönelik üç yıl önce kısmi ambargo başlattı, son bir buçuk yıldır da gıda ve ilaç ürünlerine dahi müdahale ediyordu. İsrail askerleri kısa süreli kullanımlar dışında ne bir ilacın ne de gıda malzemelerinin Gazze'ye girmesine izin vermedi.

    Gazze'de bugün ambulanslar acı sirenler çalarak, birbiri ardına yaralı taşıyor. Ne var ki onları tedavi etmede kullanılacak ilaç bulmak imkansız. Zaten günlük alıp günlük tüketen Gazze halkı, saldırılar sebebiyle yaklaşık 10 gündür aç yatıp aç kalkıyor.

    Fethullah Gülen Hocaefendi, saldırının daha ilk günlerinde, Gazze halkı için endişelerini dile getirmiş ve saldırılar karşısında derin acı duyduğunu açıklamıştı.

    İSRAİL'İN GAZZE SALDIRILARI İNSAN OLARAK HERKESİ DERİNDEN YARALAMIŞTIR. ÖZELLİKLE YAŞADIĞIMIZ ÇAĞ İTİBARİYLE BEŞERİYETİN ULAŞTIĞI MEDENİYET SEVİYESİNİN MANTIKLI, MAKUL VE İNSANİ ÇÖZÜMLERİN BİRLİKTE BULUNACAĞINA İNANANLAR ÜZERİNDE ETKİSİ İSE DAHA SARSICI OLMUŞTUR. KENDİMİ ONLARDAN BİRİ SAYARAK, YAŞADIĞIM DERİN ACIYI İFADE ETME, İNSANİ ÇÖZÜMLER ARAMADA DAHA ISRARCI OLMA İHTİYACI HİSSEDİYORUM.

    İnsani hassasiyetlere dikkat çeken Gülen, İsrail saldırılarının bölgedeki dengeleri değiştirebileceğine de dikkat çekiyordu.

    "HENÜZ DEVLET BİLE OLAMAMIŞ BİR AVUÇ İNSANA UYGULANAN ŞİDDET ORTADOĞU'DAKİ DENGELERİ BOZABİLİR. BÖLGEDEKİ GERİLİMİ ARTIRARAK ORTADOĞU'YU ÇATIŞMA ORTAMINA SÜRÜKLEYEBİLİR. DOLAYISIYLA BÖLGEYİ ATEŞ TOPUNA ÇEVİREBİLİR.

    Hava bombardımanlarının ardından kara saldırısının da başlamasıyla Gazze'deki insanlık dramı daha da katmerlendi. Kan, acı ve göz yaşının yansıdığı ekranlarda bir şey daha görünüyordu. Yokluk ve yardım çağrıları.

    İlk günden bu yana bölgeyi yakından takip eden Fethullah Gülen Hocaefendi, Gazze halkının yardım taleplerine de karşılık verdi. Gülen, Kimse Yok Mu Derneği aracılığıyla Gazze halkına 10 bin dolar nakdi yardımda bulundu.

    Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Filistin'e Yardım kampanyasına bağışladığı 10 bin Dolar'ı Hocaefendi adına, telif ücreti karşılığı olarak onun kitaplarını yayınlayan Işık Yayıncılık yatırdı.

    Nerede bir can yansa, yüreğinin sızladığı biliniyor Hocaefendi'nin. Günlerdir kan ağlayan Gazze halkının insani ihtiyaçlarını karşılamaları için yardım kampanyasına destek veren Fethullah Gülen Hocaefendi, bir an önce insanlığın ortak vicdanını rahatlatacak adımların atılması gerektiğini söylemişti.

    21. YÜZYILDA İNSANLARIN AÇLIK VE SEFALETLE BAŞ BAŞA BIRAKILIP, ABLUKA ALTINA ALINARAK ÜZERLERİNE BOMBA YAĞDIRILMASI İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANINI KANATMAKTADIR. BİRLEŞMİŞ MİLLETLER, AVRUPA BİRLİĞİ, İSLAM KONFERANSI ÖRGÜTÜ, ARAP BİRLİĞİ VE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇİP İNSANLIĞIN ORTAK VİCDANINI RAHATLATACAK ADIMLAR ATMASINI DİLİYORUM.

    06.01.2009 samanyoluhaber.com


    Henna bunu beğendi.



    Fethullah Gülen Hocaefendiden 10 bin dolar bagis Yorumları