Ilk kez bir asker ergenekon'u konuştu   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 09-03-2008 (19:50)   Son Mesaj: 09-03-2008 (19:50)    Cevap: 0    Gösterim: 1211  

    09-03-2008

    Ilk kez bir asker ergenekon'u konuştu

    Ilk kez bir asker ergenekon'u konuştu


    Ergenekon Davasına Yönelik Bir Değerlendirme de Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'dan Geldi.



    Vedat ve Nuri Ergin kardeşlerin 2000 yılında Uşak Cezaevi'nde çıkardıkları isyan sırasında çekilen görüntülerin ortaya çıkmasının ardından yeniden gündeme gelen Ergenekon davasına yönelik bir değerlendirme de Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'dan geldi. Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi'nin eğitim öğretim yılı açılışına katılan Babaoğlu; "Ergenekon'un ne olduğu belli değil bir defa. Şu kadarını söyleyeyim; evrak sızmasıyla ilgili konu, Ergenekon'dan önce" dedi.
    Açılış töreni öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, bugün bir gazetenin manşetten verdiği "Ergenekon'da ilk ıÜümuvazzaf subay tutuklandı" yönündeki haberi değrelendirdi. Genelkurmay'ın da konuyla ilgili açıklama yaptığını hatırlatan Orgeneral Babaoğlu; "Çok eski bir konu. Mahkeme süreci devam ediyor. Söyleyecek bir şeyim yok. Ergenekon'un ne olduğu belli değil bir defa. Şu kadarını söyleyeyim; evrak sızmasıyla ilgili konu Ergenekon'dan önce.'' diye konuştu.

    Babaoğlu, gazetecilerin terörle mücadeleye ilişkin sorularını da cevapladı. Terörle mücadelenin öncelikli görevleri olduğunu belirten Orgeneral Babaoğlu; "Bize görev verilince bunu icra ediyoruz. Terörle mücadele öncelikli görevlerimizden. Görev verildiğinde biz yapmaya hazırız. Orada çok başarılı görevler yapıyoruz. Çok büyük emek, planlama var. Sonuçlarından gurur duyuyoruz. Bölgenin arazi yapısını tanımanız için kabartma bir haritaya bakmanızı tavsiye ederim" dedi.




    Ilk kez bir asker ergenekon'u konuştu Yorumları