Dünyada En Az Güven Duyulan Liderler   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-18-2008 (00:38)   Son Mesaj: 06-18-2008 (00:38)    Cevap: 0    Gösterim: 668  

    06-18-2008

    Dünyada En Az Güven Duyulan Liderler

    ABD'deki World Public Opinion (Dünya Kamuoyu) Adlı Bir Düşünce Kuruluşunun Yaptığı Araştırmada, Dünyada En Az Güven Duyulan Liderler Belirlendi.



    ABD'deki World Public Opinion (Dünya Kamuoyu) adlı bir düşünce kuruluşunun yaptığı araştırmada, dünyada en az güven duyulan liderler; Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad ve ABD Başkanı George W. Bush çıktı. Kuruluşun, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 ülkede yaptığı araştırmada, hiçbir ulusal liderin kendi ülkesi dışında büyük bir güven oluşturmadığı ortaya kondu. Ancak araştırmada, sırasıyla Müşerref, Ahmedinejad, ve Bush ise en az güven duyulan liderler olarak listenin en son sıralarında yer aldılar.

    ABD dışında Bush'a güven duyanların oranı yüzde 23 çıkarken, bu oran Ahmedinejad için yüzde 22, Müşerref için ise yüzde 18 olarak ortaya kondu.

    Yoklamada, diğer liderlere güven oranı da sadece biraz daha yüksek çıkarken, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye güven duyanların oranı yüzde 26, Çin Cumhurbaşkanı Hu Jintao'ya yüzde 28, İngiltere Başbakanı Gordon Brown'a yüzde 30, Rusya'nın araştırma yapıldığı sırada Devlet Başkanı olan daha sonra Başbakan olan Vladimir Putin'e yüzde 32 olarak görüldü.


    -EN FAZLA GÜVEN BAN Kİ-MOON'A-


    Dünya çapında en yüksek oranda güven duyulan isim, yüzde 35 oranla BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon oldu.

    World Publuc Opinion'ın yöneticisi Steven Kull, yoklamanın sonucunu, dünya çapında Bush'a yönelik güvensizliğin küresel çapta liderlik boşluğu yarattığı şeklinde yorumlarken, Hu Jintao ve Vladimir Putin'in bazı ülkelerde destek gördüğünü ancak onlara güvensizliğin de güvenden daha fazla çıktığını söyledi.




    Dünyada En Az Güven Duyulan Liderler Yorumları