Akp'nin Savunmasına Dava Açacak   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-18-2008 (00:25)   Son Mesaj: 06-18-2008 (00:25)    Cevap: 0    Gösterim: 719  

    06-18-2008

    Akp'nin Savunmasına Dava Açacak

    Yarsav, AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne Sunduğu Savunmasında Kendilerine Yönelik Yapılan Eleştirilere Sert Bir Dille Yanıt Verdi.



    YARSAV, AKP'nin Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu savunmasında kendilerine yönelik yapılan eleştirilere sert bir dille yanıt verdi. YARSAV, "YARSAV'a saldıranlar da asla hukuktan üstün olmadıklarını yaşayarak göreceklerdir. Savunma dokunulmazlığını aşan, gerçekdışı ve ağır saldırı niteliğindeki bu sözler nedeniyle her türlü hukuksal yollara başvurulacaktır" dedi.

    YARSAV Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, "YARSAV'a saldıranlar da asla hukuktan üstün olmadıklarını yaşayarak göreceklerdir. Savunma dokunulmazlığını aşan, gerçekdışı ve ağır saldırı niteliğindeki bu sözler nedeniyle her türlü hukuksal yollara başvurulacaktır" denildi.



    YARSAV'ın, kuruluşundan itibaren tüzüğü uyarınca hukukun üstünlüğü, etkinliği ve egemenliğini amaçlayarak yargı bağımsızlığı için faaliyette bulunduğunu ve her türlü hukuk dışı saldırılara muhatap kaldığını belirterek "Tüm bu saldırıları hukuk yolu ile bertaraf etmiştir" görüşünü dile getirdi.





    -"HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN YANINDA VEYA KARŞISINDA OLMADIK'-





    YARSAV'ın tüm faaliyetlerinde, hiçbir zaman hiçbir siyasi partinin yanında ya da karşısında olmadığının da belirtildiği açıklamada şöyle denildi:


    "Yaratılan gerçek dışı senaryo ve servisler yoluyla her türlü hukuk ötesi adımlar atılarak YARSAV'ın adı, 2008 yılında açılan bir kapatma davası ile ilintilendirilmek için olağanüstü çaba sarfedilmiş, hatta çeşitli soruşturmalarla YARSAV'ın ilişkisinin kurulması için de görülmedik bir seferberlik içine girilmiştir. Bu konuda her türlü hukuksal yollara başvurulmuştur. Halen başvurumuz üzerine bir kısım soruşturmalar devam etmekte ise de, YARSAV'a yöneltilen gerçek dışı isnatlar hakkında YARSAV'ın başvurusu üzerine "iftira, devam eden soruşturmaları etkileme ve gizliliği ihlal' suçlarından, ilgililer hakkında kamu davası açılmıştır."


    Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AKP'nin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne açtığı kapatma davasının delillerinden birinin arkasında "YARSAV' antedi bulunan kağıda iliştirilmiş olması, AKP'nin dün Anayasa Mahkemesi'ne sunduğu savunmada sert bir dille eleştirilmişti.


    YARSAV, "YARSAV'a, yargıç ve savcıların tek meslek örgütüne ve yargıya saldırı niteliğindeki bu eyleme YARSAV'ın yanıtı, hiç kimsenin kendisini hukuktan üstün görmemesi gerektiğidir. YARSAV'ın tek düsturu hukuktur. YARSAV'a saldıranlar da asla hukuktan üstün olmadıklarını yaşayarak göreceklerdir. Savunma dokunulmazlığını aşan, gerçekdışı ve ağır saldırı niteliğindeki bu sözler nedeniyle her türlü hukuksal yollara başvurulacaktır" dedi.




    Akp'nin Savunmasına Dava Açacak Yorumları