Milli Takımın Isviçre Galibiyeti Dünya Basınında Yankılandı   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-13-2008 (00:27)   Son Mesaj: 06-13-2008 (00:27)    Cevap: 0    Gösterim: 856  

    06-13-2008

    Milli Takımın Isviçre Galibiyeti Dünya Basınında Yankılandı

    Türkiye A Milli Futbol Takımının İsviçre'yi Euro 2008'de 2 -1 Skorla Yenmesi Dünya Basınınında Geniş Yankı Buldu.



    Dünya basını Türkiye A milli futbol takımının İsviçre'yi EURO 2008'de 2-1 skorla yenmesine geniş yer verdi.

    Milli Takım'ın İsviçre karşısındaki galibiyeti galibiyetini değerlendiren dünya gazeteleri "Arda'nın geç gelen şutu Türkiye'ye zafer getirdi, İsviçre'nin umutlarını söndürdü" yorumlarında bulundu.


    Dünyanın önde gelen gazeteleri Türkiye'nin galibiyetini okurlarına şöyle duyurdu:


    -NEW YORK TIMES-





    New York Times gazetesinin "Sonuna kadar kafa kafaya, Türkiye İsviçre'yi gönderdi" başlığıyla verdiği haberinde gazete, "İki takımda irade, inanç ve dayanıklılığın gergin bir çekişmesine kilitlenmişlerdi. Yetenekleri neredeyse eşitti ancak 84'üncü dakikada Yakın, bu nemli ve soğuk gecenin üçüncü şansını yakaladı, alçak şutu kaleciye çok yakındı ve bir kez daha Volkan sağına dalarken, görkemini ortaya koyarak lezzet verdi, çok güçlü bir el hareketiyle şutu durdurdu" dedi.





    -INDEPENDENT-





    Independent gazetesi, "İsviçre 1, Türkiye 2: Arda'nın geç gelen şutu İsviçre'nin erken ayrılmasına neden oldu" başlığıyla verdiği haberinde, "Çek Cumhuriyeti ile ikinci sırada kafa kafayalar, Pazar günü yapılacak maç A grubundan Portekiz ile birlikte kimin çıkacağını belirleyecek." dedi.





    -WASHINGTON POST-





    Washington Post haberinde, "Arda Turan uzatma dakikalarında Türkiye'yi 2-1 öne geçirerek ev sahibi İsviçre'yi Avrupa Şampiyonasından eledi."





    -GUARDIAN-





    Guradian gazetesi, "Arda'nın geç gelen şutu çamur savaşında İsviçre'nin umutlarını batırdı" başlığıyla verdiği haberinde, İsviçre milli takım teknik direktörü Kobi Kuhn'un sözlerine yer verdi:


    "Yaşadığımız hayal kırıklığı büyük. Kritik ikinci golü atma şansımız vardı ve maçı bu şekilde talihsiz biçimde kaybetmemiz üzüntü verici. Hayat devam ediyor ama yaşadığımız hayal kırıklığı büyük."





    -BBC-





    İngiliz yayın kuruluşu BBC, haberinde "Türk milli takımı teknik direktörü Fatih Terim evsahibi İsviçre'yi 2-1 lik skorla yenerek devre dışı bırakan oyuncularını övgüye boğdu" yorumuna yer verdi. (ANKA)




    Milli Takımın Isviçre Galibiyeti Dünya Basınında Yankılandı Yorumları