'babam Yok, Annem Yatalak; ölse Miydim?'   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-13-2008 (00:20)   Son Mesaj: 06-13-2008 (00:20)    Cevap: 0    Gösterim: 560  

    06-13-2008

    'babam Yok, Annem Yatalak; ölse Miydim?'

    Kendi Yeşil Kartının Yıllık Vizesi Yapılmadığı İçin, Aynı Yaştaki Kuzenine Ait Yeşil Kartla Tedavi Olan Lösemi Hastası 17 Yaşındaki S.S'nin 7 Yıla Kadar Hapis İstemiyle Yargılanmasına Başlandı.



    Adana’da, kendi yeşil kartının yıllık vizesi yapılmadığı için, aynı yaştaki kuzeni İ.C.’ye ait yeşil kartla tedavi olan lösemi (kan kanseri) hastası 17 yaşındaki S.S’nin 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.
    Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan S.S. ile kuzeni İ.C. hazır bulundu. Çevresindeki insanlardan başka bir hastalığın bulaşmaması için ağzına maske takan lösemili S.S. savunmasında şunları söyledi:


    "Babam vefat etti. Annem yatalak. 6 kardeşiz. Ağabeyim pazarlarda ayran satarak evimizi geçindiriyor. Yeşil kartım vize için onay bekliyordu. Bir türlü çıkmıyordu. O sırada rahatsızlandım. Çok zor durumdaydım. Terliyor, kusuyordum. Burnum da kanıyordu. Yeğenimin yeşil kartını alıp hastaneye gittim. Lösemi olduğum anlaşılınca beni Balcalı Hastanesi’ne sevk ettiler. Burada tedavim sürüyor. Daha sonra yeşil kartımın vizesi de çıktı. Mecbur kaldığım için kuzenimin kartıyla tedavi oldum. Ölse miydim?" Duruşma, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.




    'babam Yok, Annem Yatalak; ölse Miydim?' Yorumları