üniversite Mezunu Polis Geliyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-13-2008 (00:19)   Son Mesaj: 06-13-2008 (00:19)    Cevap: 0    Gösterim: 725  

    06-13-2008

    üniversite Mezunu Polis Geliyor

    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Yakın Zamanda Üniversite Mezunlarından 8 Bin 500 Kişinin Polis Teşkilatına Katılmak Üzere Kursa Alınacağını Söyledi.



    Polis Koleji Müdürlüğü'nde 58. dönem mezuniyet törenine katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, yakın zamanda üniversite mezunlarından 8 bin 500 kişinin polis teşkilatına katılmak üzere kursa alınacağını söyledi. Atalay, AK Parti döneminde işkenceye sıfır toleransla polis merkezlerinin daha insani olduğunu söyledi.
    İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ankara Polis Koleji Müdürlüğü mezuniyet törenine katıldı. Resmi törenle karşılanan Atalay, mezuniyet törenini izledi. Törende bir konuşma yapan Atalay, üniversite mezunları arasından 8 bin 500 kişinin yakın zamanda 6 aylık kurslardan geçirilerek polis teşkilatına alınacağını söyledi. AK Parti döneminde polis teşkilatının yeniden yapılandığını kaydeden Atalay, "Biz AK Parti hükümeti döneminde 'işkenceye sıfır tolerans' diye bir sloganı geliştirdik ve uygulamaya koyduk. Bütün güvenlik birimlerimiz için bu geçerli. Polis merkezlerimiz bu manada daha insani oldu. Daha temiz, daha organize, vatandaşlarımızla daha insanca bir tutum içinde işlemlerin yapıldığı merkezler haline geldi" dedi.

    Polis kolejlerinde öğrencilerin bir yandan en iyi güvenlikçi, en iyi polis eğitimi aldığını aktaran Atalay, bir yandan da psikolojik, demokratik ve insan hakları boyutu, suçluya nasıl muamele edileceği, normal vatandaşla nasıl ilgilenileceği boyutlarını da ciddi bir eğitim verdiklerini belirtti. Atalay, polis teşkilatının 207 bin üyesinin yüzde 50'sinin her yıl belirli süreçlerde eğitimden geçtiğini söyledi.

    Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise polis akademisine katılacak olan öğrencilerin burada çok iyi bir eğitimden geçirildiğini, daha sonra teşkilatta çeşitli görevlerde yer alacak olarak hizmet edeceklerini belirtti.

    Okul Müdürü Ahmet Kaya da burada 4 yıl boyunca eğitim alan öğrencilerin bilgilerini polis akademisinde geliştirerek teşkilatta farklı görev ve mevkilerde sorumluluk alacaklarını kaydetti.

    Okul Birincisi Erdem Eray Çil, mezunlar adına kısa bir konuşma yaptı. Çil, mezun olduklarında öğrendiklerini Atatürk ilke ve inkılapları ışığında uygulayacaklarını ve gerekirse canlarını vermeye hazır olduklarını söyledi.

    Üniversite mezunlarının hükümetin getirdiği yeni düzenlemeyle polislik mesleğine alındığını belirten Atalay, 6 ay kurs görerek mezun olan 6 bin üniversite mezununun göreve başlayacağını belirtti. Atalay, bu yıl akademi, kolej ve meslek yüksek okullarıyla birlikte üniversite mezunlarından toplam 12 bin kişinin polis teşkilatına katılacağını söyledi.

    Konuşmalardan sonra okul birincisi Erdem Eray Çil, Yaş Kütüğü'ne plaket çaktı. Plaket çakma töreninden sonra dereceye giren 10 öğrenciye Bakan Atalay tarafından diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi. Polis Koleji'nde ilk üç dereceye giren mezunlara Hacı Ömer Sabahcı Vakfı tarafından çeşitli miktarlarda cumhuriyet altını hediye edildi.

    Öğrenciler daha sonra bando eşliğinde resmi geçit töreni yaptı. Törenden sonra yan bahçeye geçen öğrenciler burada şapkalarını fırlatarak mezuniyetlerini kutladı. Törene katılan öğrenci aileleri ise çocuklarıyla bahçede buluşarak sevinçlerini paylaştı. Okuldan mezun olan bir bayan öğrenci ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Bu mesleği isteyerek ve severek seçtim. Çok heyecanlıyım. Eğitim biraz zordu ama güzeldi. Biraz mutluluk, biraz da hüzün var." dedi. Bayan öğrencinin annesi ise, "Çok gururluyum. Kızım polis olmayı çok istiyordu. Vatanını milletine en iyi şekilde hizmet etmesini diliyorum." diye konuştu.

    Bir başka öğrenci ise zor bir eğitimden geçtiklerini fakat polis olmaktan mutlu olduğunu belirtti. Kardeşi, babaannesi ve babasının mezuniyet törenine katılması nedeniyle heyecanlı olan öğrenci, "Polis olmaktan gurur duyuyorum. Uzun bir eğitim geçirdik. Bundan sonra polis akademisine devam ederek, teşkilatta görev alacağız." dedi. Öğrencinin babaannesi de torunuyla gurur duyduğunu ve geçit töreninde önde olduğu için görebildiğini kaydetti.




    üniversite Mezunu Polis Geliyor Yorumları