Neden Bu şekilde Yürüyorlar   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-07-2008 (01:38)   Son Mesaj: 06-07-2008 (01:38)    Cevap: 0    Gösterim: 700  

    06-07-2008

    Neden Bu şekilde Yürüyorlar

    Neden Bu şekilde Yürüyorlar
    Türkiye de Dahil Bir Çok Ülkede Elleri Üzerinde Yürüyen İnsanlar Neden Bu Şekilde Yürümek Zorunda.



    Türkiye de dahil bir çok ülkede elleri üzerinde yürüyen insanlar neden bu şekilde yürümek zorunda.
    Elleri üzerinde yürüyorlar...

    Türkiye, Irak, Şili, İran ve Brezilya'da yaşayan bazı aileler sağlık sorunları nedeniyle elleri üzerinde yürümek zorunda kalıyorlar. Ancak bilimadamları insanların bu şekilde yürümesinin nedeni konusunda anlaşamıyorlar.

    Alman Der Spiegel dergisinde yer alan bir habere göre, bilimadamları elleri üzerinde yürüyen insanların neden böyle yaptığını ortaya çıkarmak için humalı bir tartışma başlattı. Bazı bilimadamları neden olarak genetik değişiklikleri gösterirken, bazıları da beyindeki koordinasyon merkezinde hasar olduğu üzerinde duruyor.


    Ancak şimdiye kadar elleri üzerinde yürümeye hangi etkenin neden olduğunu kimse açıklayamadı. Berlin Genetik Enstitüsü Müdürü Stefan Mundlos, birçok bilimadamının bu konu hakkında meşgul olduğunu, ancak dünyanın degişik bölgelerinde yaşayan bu insanların niçin elleri üzerinde yürüdüklerine kesin bir teşhis koyamadığını belirtti.

    Türk ailesi üzerinde araştırma yapan Mundlos kromozonlarda sorun olduğu bulgusuna ulaştı, ama kromozonlardaki bozukluk insanların elleri üzerinde yürümesinin nedenini tek başına açıklayamıyor. Mundlos, Bilkent Üniversitesi'ndeki Türk doktorların ise VLDLR adını verdikleri bir genin yürüme bozukluğuna neden olduğunu belirtti. Ancak Türk ve Alman bilimadamları bu konuda işbirliği yapmama kararı aldı. Herkes kendi araştırmasını yapacak ve neden böyle bulunmaya çalışılacak. Stefan Mundlos bilimin ancak bu şekilde ilerlediğini belirtmeden de edemiyor.




    Neden Bu şekilde Yürüyorlar Yorumları