'türban Kararı Siyasi Felç'   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-07-2008 (01:27)   Son Mesaj: 06-07-2008 (01:27)    Cevap: 0    Gösterim: 529  

    06-07-2008

    'türban Kararı Siyasi Felç'

    Financial Times Gazetesi, Anayasa Mahkemesi'nin Dün Başörtüsü Hakkında Aldığı Kararı 'Türkiye'nin Laik Yapısı Önemli Bir Savaşı Kazandı' Şeklinde Duyurdu.



    Financial times gazetesi, Anayasa Mahkemesi'nin dün başörtüsü hakkında aldığı kararı "Türkiye'nin laik yapısı önemli bir savaşı kazandı" şeklinde duyurdu. Ancak mahkemenin aldığı kararın Türkiye'yi son haftalarda felç eden bu siyasi krizin daha da uzamasına yol açacağına değinen gazete, kararın ayrıca AK Parti'nin kapatılma ihtimalini de arttırdığını kaydetti.
    Kararın geniş ve belirsiz etkilerinden dolayı finans sektöründe karmaşıklığa sebep olacağını ifade eden gazete, yatırımcıların "zaten giderek yavaşlamakta olan Türk ekonomisinden ve reformların duraksamasından şikayetçi olduklarına" değindi. Gazete, yatırımcıların aynı zamanda AK Parti'nin geleceğinden de endişelenmeye başladıklarını kaydetti.

    Salı günü birden bire enflasyon hedefini yükselten Merkez Bankası'nın da bu kaygılara bir yenisini eklediğini hatırlatan FT, "Uzmanlara göre bu adım, Merkez Bankası'nın enflasyon konusundaki güvenilirliğini zedeledi." ifadesini kullandı.

    "Anayasa Mahkemesi'nin kararı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhafazakar taraftarlarının gözündeki itibarına da darbe indirecektir. Ayrıca Erdoğan'ın muhakeme yeteneği de tartışmaya açılacak. Başbakan Erdoğan, sonuçlarını göz önüne almadan bu anayasa değişikliğini aceleye getirmekle eleştirilmişti. Ayrıca bunu dengelemek için daha liberal reform adımları atmamakla suçlanmıştı."

    Gazete Türkiye'den Bilgi Üniversitesi'nden Soli Özel ve Ata Yatırım'dan Nurhan Toguç'un görüşlerine yer verdi. Toguç, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı bu kararın AK Parti'nin kapatılma ihtimalini artırdığını söyledi.




    'türban Kararı Siyasi Felç' Yorumları