Anayasa Mahkemesinin karari Soruna cözüm degil Dügüm oldu   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 06-07-2008 (01:24)   Son Mesaj: 06-07-2008 (01:24)    Cevap: 0    Gösterim: 718  

    06-07-2008

    Anayasa Mahkemesinin karari Soruna cözüm degil Dügüm oldu

    Anayasa Mahkemesinin karari Soruna cözüm degil Dügüm oldu

    Anayasa Mahkemesi'nin Üniversitelerdeki Kılık Kıyafeti Düzenleyen Kanunla İlgili Aldığı Karar, Genç Siviller Adlı Grup Tarafından Protesto Edildi.



    Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerdeki kılık kıyafeti düzenleyen kanunla ilgili aldığı karar, Genç Siviller adlı grup tarafından protesto edildi. Galatasaray Meydanı'nda toplanarak basın açıklaması yapan Genç Siviller, kararı, "Cumhuriyetin sonu" olarak niteledi.
    Kendilerine Genç Siviller adını veren ve aralarında başörtülü genç kızlarında bulunduğu yaklaşık kırk kişilik grup, Anayasa Mahkemesi'nin aldığı kararı protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı. "Ve Cumhuriyetin sonu" yazılı dövizler taşıyan grup adına basın açıklamasını okuyan Şengül Çiftçi, Anayasa Mahkemesi'nin son aldığı kararla Meclis'in yerine göz diktiğini savundu. "Ağır çekim darbede artık sona doğru yaklaşıyoruz" diyen Çiftçi, "Ağır çekim darbenin amacına ulaşması için şimdi tek bir adım kaldı, AKP'nin kapatılması. Şimdiden dünya bahis sitelerine düşmeye aday kapatma kararı için artık bahse konu olan kapatılıp kapatılmayacağı değil, kararın 9'a 2 mi 8'e 3 mü alınacağı. Herkes yanlış biliyor. İçinden geçtiğimiz ağır çekim darbenin asıl hedefi 29 Ekim 1923'te büyük ümitlerle kurulmuş cumhuriyettir." şeklinde konuştu.


    Bugüne kadar "cumhuriyet tehlikede!" çığlıklarını çok duyduklarını dile getiren Çiftçi, şöyle konuştu: "Ama bu kez Cumhuriyet sahiden de tehlikede, hatta kuruluşundan beri bu kadar tehlike altında olmamıştı. Hedef bu kez sahiden Cumhuriyet'tir. Çünkü bu darbe, cumhuriyetin temeli olan halk egemenliğini, Cumhuriyeti kuran Meclis'i ortadan kaldırmayı istemektedir. Siz bakmayın darbecilerin 'cumhuriyeti koruyoruz, cumhuriyeti seviyoruz' sözlerine. Onların cumhuriyet sevgisi 'ya benimsin ya kara toprağın' gibi marazlı bir sevgidir."

    Çftçi, Anayasa Mahkemesi'nin bu kararıyla sadece bir grup öğrencinin üniversitede okuması hakkını değil, Meclis'in yasama yetkisini de elinden aldığını öne sürerek sözlerini şöyle sürdürdü: "İşte bu yüzden bu karar Cumhuriyet'in sonudur. Bugün cumhuriyeti kuranlar cumhuriyeti rehin almış, ellerinde benzin bidonları 'ya benimsin ya da kara toprağın' diye bağırıyorlar. Ama sabret cumhuriyet! Birazdan demokrasi gelecek ve seni bu deli aşığın elinden kurtaracak. "

    BBC ve El-Cezire gibi bazı yabancı kanallarında takip ettiği gösteri, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.




    Anayasa Mahkemesinin karari Soruna cözüm degil Dügüm oldu Yorumları