Karikatür Oscar'ı Bu Defa Türkiye'de Kaldı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 06-04-2008 (11:09)   Son Mesaj: 06-04-2008 (11:09)    Cevap: 0    Gösterim: 672  

    06-04-2008

    Karikatür Oscar'ı Bu Defa Türkiye'de Kaldı

    Dünyanın önde gelen karikatür yarışmalarından biri olan Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 25’incisinde birinciliği Türk sanatçı Ahmet Öztürklevent kazandı.

    Arnavutluk’tan Agim Sulaj ikinci, Avusturya’dan Gerhard Gepp ise üçüncü oldu. Yarışmada derece alan sanatçıların ödülleri ekim ayında İstanbul’da yapılacak törenle verilecek.


    AYDIN Doğan Vakfı tarafından bu yıl 25’incisi düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması sonuçlandı. Antalya’daki IC Green Palace Oteli’nde 37 ülkeden 161 sanatçının 189 karikatürünü değerlendiren Seçiciler Kurulu, Türk sanatçı Ahmet Öztürklevent’in eserini birinci seçti. Yarışmada ikinciliği Arnavutluk’tan Agim Sulaj ve üçüncülüğü de Avusturyalı Gerhard Gepp kazandı.

    Karikatür Oscar’ı olarak da adlandırılan yarışmanın birincisi Ahmet Öztürklevent, 8 bin dolar para ödülü ve heykelcikle, Kültür Bakanlığı plaketi ve Hürriyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak. Yarışmada ikinciliği kazanan Agim Sulaj da 5 bin dolar para ödülü, heykelcik ve Milliyet Gazetesi Altın Plaketi’ni alacak. Üçüncü olan Gerhard Gepp’e 3 bin 500 dolar para ödülü, heykelcik ve Radikal Gazetesi Gümüş Plaketi verilecek.

    İki Antalyalı sanatçıya ödül

    Yarışmaya ev sahipliği yapan Antalya’dan iki sanatçı da ödül sahibi oldu. Eseri birinci olan Ahmet Öztürklevent, aynı zamanda ÇEKÜL Vakfı’nın Alanya Temsilcilsi. ’Başarı Ödülü’ne layık görülen Kürşat Zaman da Antalyalı. Seçiciler Kurulu’nun seçtiği eserler, IC Hotels Airport’ta 10 Haziran’a kadar sergilenecek. Yarışmada derece alan sanatçıların ödülleri ekim ayında İstanbul’da yapılacak törenle verilecek.

    BİRİNCİ

    Ahmet ÖztÜrklevent (Türkiye): 1980 yılında Mimarlık Akademisi’ni bitiren sanatçı ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında çeşitli ödüller aldı. Karikatürleri değişik albüm, kitap, sergi ve gazetelerde yer aldı.

    İKİNCİ

    Agİm SulaJ (Arnavutluk): 1960 yılında Arnavutluk’ta doğan sanatçı 1985 yılında Tiran Güzel Sanatlar Akademisi’ni bitirdi. Birçok ulusal ve uluslararası yarışmalara katıldı ve bu yarışmalardan birçok ödüller kazandı.

    ÜÇÜNCÜ

    Gerhard Gepp (Avusturya): 1940 yılında Avusturya’da doğdu. Almanya, İsviçre ve Avusturya’daki dergi ve gazetelerde çizimleri yayınlanan Gepp’in hazırladığı çocuk kitapları ve illüstrasyonlar, Avrupa’da ödüllere değer görüldü.




    Karikatür Oscar'ı Bu Defa Türkiye'de Kaldı Yorumları