Tib Zararlı Sitelere Göz Açtırmıyor   Konuyu açan: özlem_34   İlk Mesaj: 05-28-2008 (11:27)   Son Mesaj: 05-28-2008 (11:27)    Cevap: 0    Gösterim: 1192  

    05-28-2008

    Tib Zararlı Sitelere Göz Açtırmıyor

    ANKARA - Suat Karabıyık - Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, zararlı içerik bulunduran internet sitelerine göz açtırmıyor. Başkanlık, faaliyete başladığı günden bu yana geçen 6 aylık süreçte 293'ü IP adresine olmak üzere 433 siteye erişimi engelledi.
    Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, 5651 sayılı yasa ile kurularak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığına (TİB) bağlanan İnternet Daire Başkanlığının, faaliyete başladığı 23 Kasım 2007 tarihinden bu yana verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğini söyledi.
    TİB bünyesinde oluşturulan Bilgi İhbar Merkezine bugüne kadar 7800 ihbar yapıldığını ifade eden Acarer, ihbarların yaklaşık yarısının müstehcenlik suçuyla ilgili olduğunu, bunu sırasıyla 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanuna aykırılık, fuhuş, çocukların cinsel istismarı, kumar oynanması için yer ve imkan sağlama ile az sayıda da olsa intihara yönlendirme, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanılmasını kolaylaştırma suçları ve sağlık için tehlikeli madde temininin takip ettiğini bildirdi.
    Acarer, Türkiye'deki engellemede izlenen yöntemlerin Çin ve İran'daki ile aynı olduğu yönündeki değerlendirmelerin anımsatılması üzerine bu konuda yapılan bütün olumlu ve olumsuz eleştirileri değerlendirdiklerini, özellikle özgün fikir içeren bütün değerlendirmeleri dikkatle incelediklerini ifade etti.

    A.A




    Tib Zararlı Sitelere Göz Açtırmıyor Yorumları