Dünya Ve Avrupa şampiyonu şeref Eroğlu Güreşi Bırakıyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 05-27-2008 (17:04)   Son Mesaj: 05-27-2008 (17:04)    Cevap: 0    Gösterim: 953  

    05-27-2008

    Dünya Ve Avrupa şampiyonu şeref Eroğlu Güreşi Bırakıyor

    Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Şeref Eroğlu, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'ndan Sonra Güreşe Veda Edeceğini Söyledi. Eroğlu, 'Ülkemi En İyi Şekilde Temsil Edip, Aktif Spor Hayatımı Zirvede Noktalamak İstiyorum. Olimpiyat Oyunları Olmasaydı Zaten Spor Hayatımız Noktalanmıştı.' Dedi.



    Dünya ve Avrupa Şampiyonu milli güreşçi Şeref Eroğlu, 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları'ndan sonra güreşe veda edeceğini söyledi. Eroğlu, ''Ülkemi en iyi şekilde temsil edip, aktif spor hayatımı zirvede noktalamak istiyorum. Olimpiyat oyunları olmasaydı zaten spor hayatımız noktalanmıştı.'' dedi.
    Sırbistan'ın Novisad kentinde düzenlenen son elemelerde 66 kiloda Danimarkalı, Alman ve Yunan rakiplerini yenen Eroğlu, grekoromen stilde olimpiyata katılma hakkını kazanan altıncı sporcumuz oldu. Milli sporcu, Sırbistan'dan dönüşünde Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, olimpiyat vizesi alabilmek için ocak ayından bu yana yoğun şekilde çalıştığına dikkat çekerek, ''Bildiğiniz gibi olimpiyat oyunları için dünya şampiyonasında ilk 8'e girmek gerekiyordu. Avrupa şampiyonasında da birinci olmak gerekiyordu. Önemli olan olimpiyata katılmak. En son olimpiyatta ikinci olan bir sporcu olarak amacım Pekin Olimpiyatları'nda altın madalyaya ulaşabilmek. Olimpiyat oyunları olmasaydı zaten spor hayatımız noktalanmıştı. Amacım bugüne kadar olduğu gibi olimpiyat müsabakasında da ülkemi en iyi şekilde temsil edip, aktif spor hayatımı noktalamak. Zor olduğunu biliyorum ama imkansız olmadığını biliyorum. Elimden geleni yapacağım.'' diye konuştu.


    - OLİMPİYATLARDAKİ 74 MADALYANIN 55 TANESİ GÜREŞTEN -

    ''Olimpiyatlar geldi yine mecburen güreş gündeme gelecek.'' diye sözlerine devam eden Şeref Eroğlu, ''Çünkü güreş olimpiyat tarihi boyunca bütün amatörlerin lokomotifi olmuş. Bugüne kadar Cumhuriyet tarihi boyunca katıldığımız olimpiyat oyunlarında ülke olarak 74 tane madalyamız var. Zaten bunun 55 tanesi güreşten. Böyle bir rakam ortaya çıktığı zaman güreş için konuşacak fazla bir şey yok. Biz de, bizden önceki ağabeylerimizin taşımış olduğu bayrağı aynı şekilde en yüksekte tutmaya çalışıyoruz. Olimpiyat ikinciliğine, şampiyonluğunu da ekleyerek bu işe zirvede olarak nokta koymak istiyorum.'' dedi.

    Eroğlu, bir şey vermeden hiçbir başarı elde edilemeyeceğine işaret edip, ''Emeği geçen hocalarıma ve aileme çok teşekkür ediyorum Yorulsak, ayılsak, bayılsak da olimpiyat oyunlarında ülkemi hak ettiği şekilde temsil etmeye çalışacağım. Biz takım sporu değil de bireysel spor yaptığımız için dışardan bir katkı önemli ölçüde olmuyor. Herşey sporcunun elinde. Fakat, mindere çıkana kadar geçen sürede bize emeği geçen insanlar var. Bunların başında da ailem ve hocalarım geliyor. Onlara da teşekkür ediyorum.'' diye konuştu.

    - SALİH BORA: ''MADALYA SAYISI TAHMİNLE DEĞİL ÇALIŞMAYLA OLUYOR'' -

    Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Salih Bora da, zorlu mücadelelerin ardından hak edenlerin olimpiyat vizesini aldığını anlattı. Grekoromen stilde 60, 66, 74, 84, 96 ve 120 kiloda mücadele edeceklerini kaydeden Salih Bora, 2008 Pekin Olimpiyatları'na tek eksikle gideceklerini söyledi.

    Sporda olimpiyatların her branş için önemli olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, ''Artık bu son çırpınışlardı. Genelde iyi sporcular geçti. Altı baraj kazanmış durumdayız. Bundan sonra ki hedefimiz olimpiyatlarda kazanacağımız madalyalarla ilgili. Madalya sayısı tahminle değil çalışmayla oluyor. İki aydan fazla bir zamanımız var. Haftaya başlayacak çalışmalarımız olimpiyata kadar devam edecek.'' dedi.




    Dünya Ve Avrupa şampiyonu şeref Eroğlu Güreşi Bırakıyor Yorumları