'yeni Gap Eylem Planı'nı Açıkladı   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 05-27-2008 (16:46)   Son Mesaj: 05-27-2008 (16:46)    Cevap: 0    Gösterim: 694  

    05-27-2008

    'yeni Gap Eylem Planı'nı Açıkladı

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Ziya Gökalp Spor Salonu'nda Düzenlenen 'Gap Eylem Planı' Tanıtım Toplantısına Katıldı.



    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır Ziya Gökalp Spor Salonu'nda düzenlenen "GAP Eylem Planı" tanıtım toplantısına katıldı.
    Erdoğan, GAP yeni eylem planının Türkiye için yeni bir milat, yeni bir dönüm noktası olacağını belirterek, "Bugün açıkladığımız bir rapor, proje veya dosya değildir. Takvimi belirlenmiş, somut olarak, müşahhas olarak tanımlanmış, kaynağı temin edilmiş bir eylem planıdır" dedi.


    Yeni plan ile diğer bölgelerde öncelikli projelerin hızlandırılacağını söyleyen Erdoğan, "GAP, KAP ve KOP olarak kısaltılmış adıyla bilinen bu projelerle ilgili ayrıntılı eylem planımızı tamamlamış bulunuyoruz" diye konuştu.

    Erdoğan, bunların bölgeler arasında ekonomik kalkınma ve sosyal gelişme farklarını ortadan kaldıracak, geri kalmışlığın getirdiği işsizlik ve göç gibi sorunlarda rahatlatacak kurtuluş projeleri olduğunu vurguladı. Erdoğan,"Yıllardır bölge insanımız başta olmak üzere milletimize evlat acısı yaşatan bölücü terör belasının istismar ettiği sosyoekonomik yaralar bu projelerle inanıyorum ki bütünüyle kapanacaktır" dedi.

    Erdoğan, Meclis'te bugün görüşmeleri başlayan özellikle dil konusuyla alakalı, televizyon-radyo yayınlarında yeni açılımlarının terörün psikolojik ve kültürel zeminini önemli ölçüde kurutacağını söyledi.

    Erdoğan, yapılacak yeni düzenlemeyle TRT'nin bir kanalının bundan böyle bölgedeki dilleri sürekli olarak anons eder hale geleceğini belirtti.




    'yeni Gap Eylem Planı'nı Açıkladı Yorumları