Türkiye Için Kapışıyorlar   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 05-27-2008 (16:37)   Son Mesaj: 05-27-2008 (16:37)    Cevap: 0    Gösterim: 621  

    05-27-2008

    Türkiye Için Kapışıyorlar


    Türkiye Için Kapışıyorlar

    Tel Aviv'e 300 Milyon Dolarlık Füze Satışı için Yarıştığı Bildirildi. Haaretz, İhaleyi Kazanan Şirketin Ankara'dan Daha Büyük Bir Sipariş için Avantajlı Konuma Geleceğini Yazdı.




    İsrail Havacılık Sanayi (IAI) ile Amerikan Boeing firmalarının Tel Aviv'e 300 milyon dolarlık füze satışı için yarıştığı bildirildi. İsrail'in Haaretz gazetesi, ihaleyi kazanan şirketin Ankara'dan daha büyük bir sipariş için avantajlı konuma geleceğini yazdı.

    Haaretz'in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, IAI Türkiye'yle bir süredir füze satışı için pazarlık yapıyor. Kaynaklar, Tel Aviv'in füze ihalesini kazanan şirketin Türkiye'nin açacağı ihale için daha iyi bir konuma geleceğini tahmin ediyor.

    İsrail, Arrow-3 füzelerinin modernizasyonu için gereken 300 milyon doların üçte birine ABD'nin destek olacağına inanıyor.

    ABD'de yayınlanan Defense News adlı dergi bu ay, Türkiye'nin füze savunma sistemleri için ABD, Rusya, Çin ve İsrail'den fiyat istediğini yazmıştı.




    Türkiye Için Kapışıyorlar Yorumları