Pasaporta Vurdurulmayan Kaşe Olay Çıkardı   Konuyu açan: yabanGülü   İlk Mesaj: 05-08-2008 (22:18)   Son Mesaj: 05-08-2008 (22:18)    Cevap: 0    Gösterim: 1040  

    05-08-2008

    Pasaporta Vurdurulmayan Kaşe Olay Çıkardı

    Atatürk Havalimanı’nda pasaport kontrolündeki 15 YTL'lik harç pulu yüzünden polislerle tartışan bir kişinin, çıkan arbedede burnu kırıldı.

    Ednilen bilgiye göre Azerbaycan’da çalışan Zikrullah Günaydın Azerbaycan Havayollarının J2-076 sefer sayılı uçağı ile Bakü’ye gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı’nda bilet ve bagaj işlemlerini yaptırdıktan sonra pasaport kontrol noktasına geldi.

    Burada görevli polis memuru Fatih Karabörke yolcuya harç pulu almak zorunda olduğunu söyledi.Yolcu Günaydın Bakü de çalıştığını bu nedenle harç pulu almayacağını söyledi.Polis Karabörke bu kez kendisine kuralın değiştiğini ,yurt dışında çalışsa bile pasaportunda konsolosluktan verilmiş “Oturma ve Çalışma izni vardır" yazılı damganın olması gerektiğini belirtti.Uzun süre itiraz eden 50 yaşındaki Zikrullah Günaydın kontrol noktasından ayrılıp harç pulu almaya gitti.

    Rize’li olduğunu söyleyen Zikrullah Günaydın bir kez daha pasaport kontrolüne gelen Günaydın kendisini uğurlamaya gelen yeğenleri Cemalettin Çolak ve Abdullah Tanju Demirel ile bir kez daha vedalaştı. İddiaya göre polis noktasına gelen Zikrullah Günaydın polise ,“İstediğinize harç pulu aldırıyorsunuz, istediğinize aldırmıyorsunuz.Bu ülke her türlü hainliği hak ediyor. Sizin gibi şerefsizlere kurşun sıkanlar haklı diyince tansiyon yükseldi.

    Bunun üzerine polis memuru kendisinden şikayetçi olduğunu söyleyerek, kısım amirliğine davet etti. Bu sırada Günaydın ve kendisini uğurlamaya gelen iki yeğeni de yolcunun girmemesi gereken bariyerleri atlayarak dayılarının yanına geldi.Kısım Amirliği önüne gelindiği bu sefer yumruklar konuştu.Kısım Amirliği koridorunda yaşanan kavgaya diğer polisler de karışınca Günaydın’ın burnu kırıldı.

    Polis memuru Karabörke’de dudağı patlarken Günaydın yüzüne aldığı darbeler sonucu Port Clinic’e kaldırıldı.Burada yapılan müdahalenin ardından Günaydın İnternational Hospital’e kaldırıldı. Zikrullah Günaydın, daha detaylı tedavi için İnternational Hospital’e götürülürken gazetecilerin sorularına ,"Ben polise hakaret etmedim.Ben Rizeliyim öyle bir şey demem. Suçsuz yere dayak yedim" dedi. Olayla ilgili olarak soruşturmanın başlatılırken Polis Memuru Karabörke’de Adli Tıp kurumundan rapor aldığı bildirildi.




    Pasaporta Vurdurulmayan Kaşe Olay Çıkardı Yorumları