Tarık Akan, savaş baltasını çıkardı!   Konuyu açan: mhmt   İlk Mesaj: 05-08-2008 (15:47)   Son Mesaj: 05-08-2008 (15:47)    Cevap: 0    Gösterim: 845  

    05-08-2008

    Tarık Akan, savaş baltasını çıkardı!

    Tarık Akan, savaş baltasını çıkardı!

    Tarık Akan, savaş baltasını çıkardı!

    Refahyol döneminde ülkesini terk edemeyen Tarık Akan bu kez mücadele çağrısı yaptı. Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği’nin ödül töreninde konuşan Tarık Akan "Gelin hep beraber dinci, şeriatçı basına ve televizyonlara hayır diyelim ve çalışmayalım" dedi. İstanbul Mövenpick Oteli’nde düzenlenen törende konuşan Kadir İnanır, "Tek başına tavır koymak doğru değil. Demokrasi, örgütlü toplumlardan geçer. Birbirimizle uğraşmaktan vazgeçelim, geleceğimizi düşünelim" derken Tarık Akan da şeriatçı eğilimlere karşı çıkılması çağrısında bulunarak Kadir İnanır’ı yol arkadaşı yaptı: "Bugüne kadar Kadir arkadaşımla ben, dincilere, faşistlere karşı, ülkenin adam gibi idare edilmesi için mücadelemizi verdik. Ama artık yaşlandık. Gelin hep beraber dinci, şeriatçı basına ve televizyonlara hayır diyelim ve çalışmayalım."
    Tarık Akan’ın konuşmasını değerlendiren pek çok isim, “Tarık Akan çalışmasın tabiî ki. Bugüne kadar çok yoruldu. Artık dinlenmesi lazım.”açıklamasında bulundu.

    Sinema çevrelerinden ismini vermeyen bir sanatçı ise kulağına gelen duyumu iletti: “Tarık Akan yakında Ergenekon çetesiyle ilgili bir filme başlıyormuş. Film, Atatürk Türkiye’sini ABD’nin kucağına iten derin çeteleri ele alacakmış. Laiklik adı altında inançlı kızları okullarına almayan ve partileri kapattıran sürecin işleneceği filmde yasakçı zihniyeti Tarık Akan canlandıracakmış. Kadir İnanır’a verilen dış destekli laikçi sendikacı rolünü ise İnanır’ın kabul edip etmediği bilinmiyor. Tarık Akan’ın Türkiye’nin en çok sağduyuya ihtiyacı olduğu dönemde inançlı insanları incitici açıklamalar yapan sanatçılara da geniş yer vereceği film Danıştay saldırganı Alparslan Arslan ve Veli Küçük’ün yalanlanmayan fotoğrafıyla açılıyor.” Gelen bilgiyi teyit ettirmek için aradığımız bir başka sinemacı ise Tarık Akan’ın böyle bir filme başlayacağı bilgisinin doğru olmadığını söyledi.
    ........
    selametle...




    Tarık Akan, savaş baltasını çıkardı! Yorumları