Rahmet Peygamberi'nin Sevgisi, Amerika'da Salonlara Sığmadı   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 04-23-2008 (14:18)   Son Mesaj: 04-23-2008 (14:18)    Cevap: 0    Gösterim: 1156  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen safinaz

    04-23-2008

    Rahmet Peygamberi'nin Sevgisi, Amerika'da Salonlara Sığmadı

    Peygamber Efendimiz'in (S.a.s) Dünyaya Teşrifini Anmak ve Anlatmak Amacıyla Amerika'nın New Jersey Ketinde Düzenlenen Kutlu Doğum Programına İlgi Yoğun Oldu. Hutaca (Turkish American Cultural Association) Kültür Merkezi Tarafından Organize Edilen Programa Binin Üzerinde İnsan Katılırken Kutlu Doğum Programında Okunan İlahi, Kaside ve Tiyatro Oyunları Salonu Dolduranlara Duygulu Anlar Yaşattı.


    Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) dünyaya teşrifini anmak ve anlatmak amacıyla Amerika'nın New Jersey ketinde düzenlenen Kutlu Doğum programına ilgi yoğun oldu. HUTACA (Turkish American Cultural Association) Kültür Merkezi tarafından organize edilen programa binin üzerinde insan katılırken Kutlu Doğum programında okunan ilahi, kaside ve tiyatro oyunları salonu dolduranlara duygulu anlar yaşattı.
    Yediden yetmişe insanların akın ettiği Lodi yerleşim birimindeki Felician Koleji'ndeki etkinliğe bu bölgede yaşayan Türkler büyük ilgi gösterdi. Katılımcılara salonun girişinde Peygamber Efendimizi (s.a.s) anlatan dergi ile lokum, karanfil hediye edilirken akşam başlayan program geç saatlere kadar devam etti.


    EHL-İ BEYT SEVGİSİNE VURGU YAPILDI

    Tasavvuf musikisi Kültür Bakanlığı sanatçısı Ahmet Çalışır ve ekibi tarafından okunan ilahi ve kasidelerde iki sevginin öne çıktığı gözlendi. Bunlardan birisi Pegamber Efendimiz'e (s.a.s) olurken ikincisi Ehl-i Beyt'e karşı duyulan muhabbetti. Ehl-i Beyt'in Peygamber soyundan gelenler olduğu hatırlatılarak Hz. Muhammed'in (s.a.s), Hz. Ali, Hz. Hüseyin ve Hz. Hasan için duyduğu sevgiye dikkat çekildi.

    Ahmet Çalışır, okuduğu ilahiler hakkında kimi zaman açıklamalarda bulunurken, "Sadettin Kaynak, Yunus Emre gibi Peygamber Efendimiz için besteler yapmış, şiirler yazmış bu nadide insanlar güzelliklerini, Hz. Muhammed'den (sav) almıştır. Âlemde güzele dair ne varsa hepsinin kaynağı da Efendimiz'in nurundandır" dedi. Tasavvuf musikisinin ardından Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) ve Asr-ı Saadet'in anlatıldığı tiyatro oyunu sergilendi. Oyunda, Efendimiz'in doğumundaki mucizeler, O'nun gelişine dair diğer semavi kitaplardaki işaretler sahneye getirildi. Tiyatro eserinde Efendimiz'in peygamber olmadan öncede özel birisi olduğu ifade edilerek, O'nun her daim seçkin ve seçilmiş biri oluşuna dikkat çekildi.

    Programa katılanlar, Amerika'da Efendimiz'in (s.a.s) isminin anılmasından ve O'nun yeni nesillere anlatılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Katılımcıların çoğunluğu etkinliğe çocukları ile katılırken yeni nesillerinin bu ülkede yitip gitmemeleri adına bu tür organizasyonların öneminin büyük olduğu dile getirildi. (Cihan Haber Ajansı) 4 dakika önce.. [1318546]

    alptraum bunu beğendi.



    Rahmet Peygamberi'nin Sevgisi, Amerika'da Salonlara Sığmadı Yorumları