Ahmedinecad'dan İran'ı Yok Etme Tehdidinde Bulunan Hıllary Clınton'a Cevap   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 04-23-2008 (14:13)   Son Mesaj: 04-23-2008 (14:13)    Cevap: 0    Gösterim: 830  

    04-23-2008

    Ahmedinecad'dan İran'ı Yok Etme Tehdidinde Bulunan Hıllary Clınton'a Cevap

    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'de Demokratların Başkan Adaylığı İçin Yarışan Senatör Hillary Clinton'ın İran'la İlgili Sözlerini Cevapladı. Hemedan'da Konuşan Ahmedinecad, "Dünyada Hiçbir Ülke İran'ı Yok Edemez ve Onu Meşru Haklarından Alıkoyamaz" Dedi.



    İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad, ABD'de Demokratların başkan adaylığı için yarışan Senatör Hillary Clinton'ın İran'la ilgili sözlerini cevapladı. Hemedan'da konuşan Ahmedinecad, "Dünyada hiçbir ülke İran'ı yok edemez ve onu meşru haklarından alıkoyamaz" dedi.
    Clinton, dün yaptığı konuşmada başkan seçilmesi halinde, İsrail'e bir nükleer saldırıda bulunması durumunda ABD ordusuna "İran'ı tamamen yok etmesi" emrini vereceğini ifade etmişti. Ahmedinecad da Clinton'dan bahsetmeden, "İran halkı kararlı bir şekilde direndikçe herhangi bir dünya gücünün bu direnci kırmak için yapabileceği hiçbir şey yoktur" diye konuştu.

    Clinton'ın rakibi Senatör Barack Obama ise birkaç kez İran'la görüşmeler başlatılmasından yana olduğunu dile getirmişti.

    (DPA-EA-EA-D) (İhlas Haber Ajansı) 3 saat önce.. [1318232]




    Ahmedinecad'dan İran'ı Yok Etme Tehdidinde Bulunan Hıllary Clınton'a Cevap Yorumları