Clinton: ABD, İran'ı Tamamen Silebilir   Konuyu açan: safinaz   İlk Mesaj: 04-23-2008 (14:12)   Son Mesaj: 04-23-2008 (14:12)    Cevap: 0    Gösterim: 652  

Ağaç Şeklinde Aç1Beğeni
  • 1 gönderen safinaz

    04-23-2008

    Clinton: ABD, İran'ı Tamamen Silebilir

    ABD'de Kasım Ayındaki Başkanlık Seçimleri İçin Demokrat Parti'nin Aday Adayı Olan Hillary Clinton, Ülkesinin 'İran'ı Tamamen Yok Edebileceğini' Söyledi.


    ABD'de Kasım ayındaki Başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'nin aday adayı olan Hillary Clinton, ülkesinin "İran'ı tamamen yok edebileceğini" söyledi. Başkanlığa aday olabilmek için Barack Obama ile yarışan eden Clinton, "Eğer ben Başkan olsaydım, İran'ın İsrail'e yönelik nükleer saldırısına karşı İran'ı tamamen yok ederdim" dedi.
    New York Senatörü, bir Başkan olarak bunu yapmaya hazır olduğunu ve bu niyetini Tahran'a açıkça gösdermek istediğini söyledi. Clinton, bu uyarısının da İran'ı, İsrail'e nükleer bir saldırı düzenlemekten alıkoymasını umduğunu ifade etti.


    Amerikan ABC kanalında yayınlanan Good Morning America adlı programa katılan Hillary Clinton, "İranlıların, eğer ben başkan olursam ve eğer onlar İsrail'e saldırırlarsa bizim de onlara saldıracağımızı bilmelerini istiyorum" dedi.

    Clinton, "İran'ın İsrail'e saldırmak gibi aptalca şeyler düşünecekleri önümüzdeki 10 yıl içerisinde onları tamamen silmeye muktedir olabiliriz" diye konuştu. Söylediklerinin "korkunç şeyler" olduğunu kabul ettiğini belirten Hilalry Clinton, "Ama İran'ı yöneten kişilerin bunu anlamalılar; çünkü belki (bu sözlerim) onları pervasız, aptalca ve trajik bir harekette bulunmalarını önleyecek" diye kaydetti.

    Clinton, bir hafta önce de İran'a yönelik benzer açıklamalarda bulunmuş ve İsrail'e saldırmaları halinde İran'a toplu bir misillemede bulunma sözü vermişti. (Cihan Haber Ajansı) 22.04.2008 19:11 [1317452

    N u M a N bunu beğendi.



    Clinton: ABD, İran'ı Tamamen Silebilir Yorumları