Durgunluk Bekleyen 'Kart'a Yükleniyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 04-20-2008 (02:16)   Son Mesaj: 04-20-2008 (02:16)    Cevap: 0    Gösterim: 637  

    04-20-2008

    Durgunluk Bekleyen 'Kart'a Yükleniyor

    Teknoloji Holding Şirketlerinden Planet'i Satın Alarak Türkiye Pazarına Doğrudan Giren Fransız Pos Makinesi Üreticisi Ingenico'nun Başkanı Jacques Stern, Kartlı Ödeme Sisteminin Büyümeye Devam Ettiğini Belirtirken, Ekonomideki Durgunluk ve Kriz Beklentilerinin Bu Alana Yansımadığını Söyledi.



    Teknoloji Holding şirketlerinden Planet’i satın alarak Türkiye pazarına doğrudan giren Fransız POS makinesi üreticisi Ingenico’nun Başkanı Jacques Stern, kartlı ödeme sisteminin büyümeye devam ettiğini belirtirken, ekonomideki durgunluk ve kriz beklentilerinin bu alana yansımadığını söyledi.
    "Bu beni de bir parça şaşırtmakla birlikte sürpriz değil" diyen Stern, bu konuda şu değerlendirmeyi yaptı: "Kriz ve ekonomik durgunluk dönemlerinde POS ve kredi kartlarına olan yatırımlar azalmıyor. Çünkü insanlar kriz dönemlerinde paralarını harcamak yerine kredi kartı kullanmayı tercih ediyor. Bu da doğal olarak sektörün kriz dönemlerinde de büyümesini beraberinde getiriyor. Türkiye’de 36 milyon kart kullanıcısı var. Yapılan açıklamalarda ise 250 bin kart sahibinin ödemelerinde sorun olduğunu gösteriyor. Bu dünya standartlarında düşük bir oran. Sektörün bu kadar büyümesinde de hiç kuşkusuz bu unsurlar etkili."


    HAKLILIĞIMIZI GÖRDÜK: Ingenico’nun Türkiye’ye yatırım yaparak doğru bir karar aldığını dile getiren Stern, şöyle konuştu: "Türkiye’ye yatırım yapmak için birkaç nedenimiz vardı. Bunlar Türkiye’nin ödeme sistemlerinde sahip olduğu potansiyel, stratejik coğrafi konum, gelişme potansiyeli yüksek bir coğrafya ve ayrıca rekabete dayanan taksit ve sadakat programlarının çok hızlı büyüttüğü bir sektöre sahip olması. Türkiye laboratuvarlarında geliştirilen ürün ve yazılımları Avrupa’ya taşımaya başladık. Bu da Planet’i satın alma kararlarının ne kadar doğru olduğunu gösterdi."

    MISIR’DAN SONRA İRAN’A: Ingenico’nun Türkiye’ye ilişkin planlarını da aktaran Stern, bu konuda şu bilgileri verdi: "Türkiye’yi yakın coğrafyadaki ülkelere açılmak için merkez olarak görüyoruz. Bu konudaki ilk açılımı ise Mısır’la yapmıştık, bunu İran ve Balkan ülkeleri izleyecek. Ingenico Türkiye, Türk bankacılık sektöründeki güçlü konumu ve tecrübesi, Ar-Ge odaklı ekibi ve profesyonelliği ile bulunduğu bölgede çok önemli başarılara imza attı. Biz, Türkiye’yi yakın bölgelerdeki iş planlarımız için bir merkez haline getireceğiz."

    Sidal: Kartta taksiti Mısır’a taşıdık

    INGENICO Türkiye Genel Müdürü Alpay Sidal, birleşme öncesi yüzde 30 olan pazar paylarının birleşme sonrasında yüzde 46’ya çıktığını anlattı. Sidal, Ingenico’nun Türkiye’ye doğrudan yatırım yapmasının ardından İran, Mısır ve Balkanlar’ın da kendilerine bağlandığını ifade eden Sidal, bu alanda ilk girişimlerin Mısır ile başlatıldığını, bu gelişmelerin ışığında şu an taksit uygulamasını Mısır’a taşıdıklarını söyledi. Proje çalışmasına başlanan bir diğer ülkenin ise İran olduğunu ifade eden Sidal, 2008 yıl sonu pazar payı hedeflerinin ise yüzde 50’yi aşmak olarak açıkladı.

    Türkiye ile Brezilya benziyor


    INGENICO şu an 150 ülkede faaliyet gösterdiğini söyleyen Jaques Stern, Türkiye’nin bu ülkeler arasında Brezilya ile benzerlik gösterdiğini söyledi. Finans sektöründe Türkiye’nin pek çok ülkenin ilerisinde olduğuna dikkat çeken Jacques Stern, Türkiye’nin POS kullanımında ABD ve Brezilya’dan sonra üçüncü olduğunu söyledi. Stern, Türkiye’nin ödeme sistemlerinde deneysel uygulamalara açık bir ülke olduğunu bununda da contactless (öde geç) pek çok uygulamanın ABD ve Avrupa ülkelerinden önce Türkiye’de hayata geçirilmesine imkan verdiğini sözlerine ekledi.




    Durgunluk Bekleyen 'Kart'a Yükleniyor Yorumları