Kaptan Limanı Şaşırdı, Kaçak Gazı Yakalattı   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 04-20-2008 (02:14)   Son Mesaj: 04-20-2008 (02:14)    Cevap: 0    Gösterim: 669  

    04-20-2008

    Kaptan Limanı Şaşırdı, Kaçak Gazı Yakalattı

    Ukraynalı Kaptan Victor Rudhnev, Yanlış Limana Yanaşınca Türkiye'ye Kaçak Lpg Getirdiği Ortaya Çıktı. Gümrük Müfettişleri, Yaklaşık 2 Milyon Dolar Değerindeki Lpg'nin Teslim Edileceği 2 Şirket Yöneticisi Hakkında 10'ar Yıla Kadar Hapis İstemiyle Rapor Hazırladı.


    Ukraynalı kaptan Victor Rudhnev, yanlış limana yanaşınca Türkiye’ye kaçak LPG getirdiği ortaya çıktı. Gümrük müfettişleri, yaklaşık 2 milyon dolar değerindeki LPG’nin teslim edileceği 2 şirket yöneticisi hakkında 10’ar yıla kadar hapis istemiyle rapor hazırladı.
    YANLIŞ LİMANA YANAŞTI: Duran Maritime Corp. adına kayıtlı Panama Bandıralı "LPG/C Chernomores" adlı gemi, 2007 Temmuz ayında Ukrayna’dan yüklediği 1.852 ton LPG’yi Türkiye’ye getirmek üzere yola çıktı. Bir hafta sonra Türkiye karasularına giren geminin kaptanı Victor Rudhnev, İzmit Körfezi Derince Limanı’na yanaştı. Rudhnev, gümrükçülere, LPG’nin 858 tonunu Gören Petrol’e ait tesislerine indireceğini, kalan 994 ton LPG’nin ise Gürcistan’a gönderileceğini söyledi. LPG boşaltılması yasak olan limana yanaşan Rudhnev’in belgelerini inceleyen ekipler, "Yanlış limana yanaştınız. LPG nakliyesi Gebze Petrokimya Ürünleri İhtisas Gümrüğü ile Yarımca Gümrük Müdürlüğü’nden yapılıyor" dedi.


    PANİĞE KAPILIP KAÇTI: Gemi kaptanının bir anda paniğe kapılıp ithalatçı firmanın talimatını uyguladığını söylemesinden şüphelenen ekipler, gemideki LPG’nin, kaçak belgelerle Türkiye’ye sokulmak istendiğini tespit ettiler. Çalışmalar sürdüğü sırada kaptan kayıplara karışırken, parasını alamayan Türk mürettebat da işi bıraktı. Müfettişlerin hazırladığı 7 Nisan 2008 tarihli raporda, kaçakçılığa 2 Türk şirketinin aracı olduğu vurgulandı. Raporda, sahte belgelerle gemide yüklü 1852 ton LPG’nin bir kısmının Türkiye’ye getirilmiş, bir kısmının da Gürcistan’a götürülecekmiş gibi gösterildiğine dikkat çekildi. Yaklaşık 2 milyon dolar değerindeki LPG’nin Türkiye’ye getirilmesini sağlayan 2 şirketin yöneticileri Faruk I. ile Murat H.’nin, ’Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu’na muhalefet’ ve ’Evrakta sahtecilik’ suçlarından 10’ar yıla kadar hapisle yargılanmaları istendi. Rapor, Körfez Cumhuriyet Başsavcılığı ile EPDK’ya gönderildi.

    Tüpraş’a çarpacaktı

    AYLARDIR Körfez açıklarında bekletilen ve sadece 2’nci kaptanın görev yaptığı gemi, 2007 Eylül ayında çıkan fırtına nedeniyle Tüpraş iskelesine doğru sürüklenmiş ve çarpışma son anda yapılan müdahaleyle engellenmişti. Gemiye, geçen günlerde Gürcistan uyruklu 7 personel getirildi.




    Kaptan Limanı Şaşırdı, Kaçak Gazı Yakalattı Yorumları