Gül'den Turizmciye: Japonya'ya Gidiyoruz   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 04-20-2008 (02:13)   Son Mesaj: 04-20-2008 (02:13)    Cevap: 0    Gösterim: 641  

    04-20-2008

    Gül'den Turizmciye: Japonya'ya Gidiyoruz

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Belek'te Biraraya Geldiği Turizm Sektörünün Önemli İsimlerine, Haziranda Japonya'ya Bir Tanıtım Çıkartması Yapmayı Planladığını Açıklayarak, "Hazır Olun" Talimatını Verdi.


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Belek’te biraraya geldiği turizm sektörünün önemli isimlerine, haziranda Japonya’ya bir tanıtım çıkartması yapmayı planladığını açıklayarak, "hazır olun" talimatını verdi.
    44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu kupa töreni nedeniyle Antalya’da bulunan Gül, dün konakladığı otelde turizmcilerle öğle yemeği yedi. Toplantının ana konusunu yasal düzenlemeyle getirilmesi beklenen konaklama vergisi oluşturdu. Sektör temsilcileri konaklama vergisinin getirilmemesi için Gül’den yardım talep ederken, Gül de konuyu Başbakan ve Maliye Bakanı’na ileteceğini söyledi.


    HAZIR OLUN: Türkiye’nin tanıtımında siyasi temasların önemine değinen Gül, kendisinin yıllardır yurt dışı ziyaretlerinde Türkiye’nin tanıtımı için çalıştığını bildirdi. Başbakan olduğu dönemde Japonya’da düzenlenen Türk haftası için Türk Tanıtma Fonu’ndan 10 milyon dolar aktardığını ifade eden Gül, o zaman 15 bin civarında olan Japon turist sayısının 150 bine çıktığını belirtti. Tanıtımın öneminin altını çizen Gül, turizmcilere haziranda Japonya’ya gideceğini açıkladı. Gül, turizimcilere, "Hazır olun. Türkiye’nin tanıtımını en iyi şekilde yapmalıyız" dedi.

    TRUVA DA JAPONYA’YA: Japon turistlerin deniz, kum ve güneşle ilgilenmediğini belirten turizmciler ise Japonya çıkartması için öncelikle tarihi ve kültürel bir tanıtım yapma hazırlığına girdiler. Türkiye Otelciler Federasyonu İkinci Başkanı Seçim Aydın, "Türk kültürünü anlatan tanıtımlar planlıyoruz. Anadolu çok önemli tarihi olaylara tanıklık etmiş topraklar. Onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış. Planlarımız arasında Mustafa Erdoğan’ın yeni sahneye koyduğu Truva’yı da Japonya’ya götürmek de var" dedi.

    AKAYDIN DA KATILDI: Gül’ün turizmcilerle yaptığı toplantıya, türban konusunda sık sık hükümet ve YÖK ile karşı karşıya gelen Akdeniz Üniversitesi Rektörü ve Üniversitelerarası Kurul Başkanı Prof.Dr. Mustafa Akaydın da katıldı.




    Gül'den Turizmciye: Japonya'ya Gidiyoruz Yorumları