Global Dalga Dünyayı Sallıyor, Microsoft ve Hp 'Fırsat' Arıyor   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 04-20-2008 (02:07)   Son Mesaj: 04-20-2008 (02:07)    Cevap: 0    Gösterim: 671  

    04-20-2008

    Global Dalga Dünyayı Sallıyor, Microsoft ve Hp 'Fırsat' Arıyor

    Teknoloji Dünyasının İki Büyük Devi Hewlett -Packard'ın (Hp) Ceo'su Mark Hurd ve Microsoft'un Ceo'su Steve Ballmer, Küresel Ekonominin Krizde Olmadığını Savunurken, Teknoloji Firmaları İçin Hálá Pek Çok Yeni Fırsat Olduğunu Vurguladı. Ballmer, Ekonomideki Baskıların Firmaları Yeni Bilgi Teknolojisi (It) Çözümleri Bulmaya İttiğini Söyledi.



    Teknoloji dünyasının iki büyük devi Hewlett-Packard’ın (HP) CEO’su Mark Hurd ve Microsoft’un CEO’su Steve Ballmer, küresel ekonominin krizde olmadığını savunurken, teknoloji firmaları için hálá pek çok yeni fırsat olduğunu vurguladı. Ballmer, ekonomideki baskıların firmaları yeni bilgi teknolojisi (IT) çözümleri bulmaya ittiğini söyledi.
    TEKNOLOJİDE DEV BULUŞMA: Her yıl en büyük ve en iyi iş ortaklarını toplayarak, iş dünyasındaki yeni trendleri konuşan HP, bu yılki toplantısını San Francisco’da gerçekleştirdi. Hurd ve Ballmer’in da bulunduğu toplantıya HP’nin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan yaklaşık 700 iş ortağı katıldı. Geçtiğimiz yıl 100 milyar dolarlık ciro hedefini aşarak dünyanın en iyi IT şirketi unvanına sahip olan HP’nin CEO’su ve Başkanı Mark Hurd, "Firmamızı pazarda tartışmasız lider yapmakta kararlıyız. Geçtiğimiz yıl 104 milyar dolar ciro elde ettik. Bu yıl bunu artırmayı hedefliyoruz" dedi.


    KRİZ YOK, KARMAŞA VAR:
    Toplantıda dünyada yaşanan küresel ekonomik kriz de ele alındı. Hurd, ekonomideki iklimi "karmaşık" olarak nitelendirirken, iktisadi durgunluk olmadığını savundu. Hurd, "Benim yerimde oturan biri ilk defa düşük enflasyon, düşük faiz oranları ve düşük işsizliğe bakıyor ve bunun ekonomik karmaşayla birleştiğini görüyor. Kredi araçları, özellikle küçük ve orta ölçekli şirketler likidite sorunları yarattı. Ancak, bence bütün bunların birbirine ne kadar dolandığını anlamak biraz zaman alacak" dedi.

    POZİTİF YAKLAŞIM: Microsoft CEO’su Steve Ballmer ise, küresel ekonomide yaşananlara "pozitif" yaklaştığını belirtti. Ballmer, "Ekonomideki baskılar, şirketleri değişik IT çözümleri bulmaya itiyor" diyerek şöyle konuştu: "Ekonomideki durum değişiyor ve yöneticiler kendilerine şu anda pekçok farklı soru yöneltiyor. İnsanlar maliyetler üzerinde baskı hissediyor, en yüksek çizgiyi güçlü tutma baskısı. Bu yüzden kişilerin aradığı çözümler evrim geçirecek. Bence insanlar geleneksel bütçeleri kesmek isteyecek. Elimizde insanlara yeni bir hikaye getirmek ve yeni ürünler sunmak için gerçek bir fırsat olduğuna inanıyorum."

    ORTAKLIĞA TAM GAZ DEVAM: Ballmer, iki yazılım devinin arasındaki ortaklık hakkında da konuştu. Aralarındaki "tatsız rekabet" dedikodularına atıfta bulunan Ballmer, Microsoft’un ortaklıklar üzerine kurulu bir firma olduğunu vurguladı. 20 yıllık ortağı HP ile de ortak partnerleri olduğunu belirten Ballmer, "Şu an elimde bulunan delege listesine bakınca, neredeyse yuzde 90’lık bir örtüşme görüyorum" dedi.

    BALLMER’DAN ORTAKLARA MESAJ: Ballmer, şöyle konuştu: "Çok önceden aldığımız bir karar var. O da yaptığımız işin genişliği ne olursa olsun, her zaman uzmanlığımız olmak zorunda. Bizim işimiz yüzde 100 ortaklarımızla yaptığımız işler üzerine kurulu. Bu bizim için önemli ve değişmeyecek." Hurd ise ortaklığın önemini vurgulayarak, konferansa katılan yüzlerce delegeye "partner imkanlarını geliştirecekleri" sözünü verdi.

    Küçük kızım bile pazarın kalan yüzde 50’sini soruyor

    HEWLETT-Packard’ın (HP) CEO’su Mark Hurd, "Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlara rağmen hálá pazarın sadece yüzde 50’sinin peşindeyiz. Benim küçük kızım bile ’Neden diğer yüzde 50’yi de kovalamıyorsunuz?’ diye soruyor. İşte burada ortaklarımızın yardımına ihtiyacımız var. Bizim size, sizin de bize daha çok ihtiyacımız olacak. Partnerlerimizi başarılı yapma konusunda kararlıyız" dedi.




    Global Dalga Dünyayı Sallıyor, Microsoft ve Hp 'Fırsat' Arıyor Yorumları