Nijerya'da Kızamık Salgını: En Az 165 Çocuk Öldü   Konuyu açan: oguzhan   İlk Mesaj: 03-28-2008 (00:09)   Son Mesaj: 03-28-2008 (00:09)    Cevap: 0    Gösterim: 671  

    03-28-2008

    Nijerya'da Kızamık Salgını: En Az 165 Çocuk Öldü

    Nijerya'nın kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 165 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Nijerya'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hastalık Kontrol Departmanı Başkanı Halliru İdris, "Hastalığın ilk ortaya çıktığı Ocak ayından bu yana 3 bin 64 çocuğun kızamığa yakalandığını" söyledi.


    Nijerya'nın kuzeybatısındaki Katsina eyaletinde ortaya çıkan kızamık salgınında 165 çocuğun hayatını kaybettiği bildirildi. Nijerya'da Sağlık Bakanlığı'na bağlı Hastalık Kontrol Departmanı Başkanı Halliru İdris, "Hastalığın ilk ortaya çıktığı Ocak ayından bu yana 3 bin 64 çocuğun kızamığa yakalandığını" söyledi. Nijerya resmi haber ajansı ise sağlık yetkililerine dayandırdığı bir haberinde ölü sayısının daha fazla olabileceğini kaydetti.
    Afrika'da ölüme sebep olmasının yanısıra kızamık hastalığı çocuklarda körlüğe yol açıyor. Ayrıca çocukların beyinlerine zarar veren hastalık, sağırlık gibi rahatsızlıklarla da sonuçlanabiliyor.

    Hastalığın yayılmasından ve meydana gelen ölümlerden, çocuklarını aşılatmayı reddeden aileleri sorumlu tutan İdris, ülkenin Funtua, Katsina, Zango ve Malumfashi eyaletlerinin rapor edilmiş bin 267 kızamık vakasıyla hastalığın en çok görüldüğü eyaletler olduğunu dile getirdi.

    İdris, devletin hastalığın görüldüğü eyaletlere 66 binden fazla aşı gönderdiğini vurguladı.

    Kızamık hastalığı, aşı sayesinde gelişmiş ülkelerde artık neredeyse hiç görülmeyen bir hastalık. Ancak gelişmekte olan ülkelerde en fazla çocuk ölümlerine yol açan hastalık olarak halen rastlanabiliyor.




    Nijerya'da Kızamık Salgını: En Az 165 Çocuk Öldü Yorumları